Novosti

[KUP HRVATSKE] Odlični nastupi Stubice i Đidare

Među hrvatskom savate elitom bili su i zagorski klubovi Stubica iz Donje Stubice i Đidara iz Zaboka

U organizaciji savate kluba Jean-Michel Nicolier u dvorani “Brod” u Slavonskom Brodu održan je Kup Hrvatske u savateu assaut za juniore i seniore. Među hrvatskom savate elitom bili su i zagorski klubovi Stubica iz Donje Stubice i Đidara iz Zaboka, koji su po običaju bili na visini zadatka. Stubica se kući vratila sa četiri zlata, dva srebra i broncom, a Đidara s tri zlata i broncom.

Zlato za Stubicu u juniorskoj konkurenciji osvojio je Borna Petrinec u kategoriji +85 kg, dok je Valentino Jagarčec bio treći u kategoriji do 75 kg. Kod seniorki Helena Beljak bila je najbolja u kategoriji do 48 kg, a prva mjesta osvojili su Danijel Kruljec u kategoriji do 75 kg te Zdenko Mirt u kategoriji preko 85 kg, koji je u klupskom finalu savladao Matiju Blažinića koji se morao zadovoljiti drugim mjestom, a isti uspjeh polučio je i Dario Boroša u kategoriji do 70 kg.

Đidara je bila iznimno uspješna u juniorskoj konkurenciji, gdje su prva mjesta osvojili Jurica Brodar u kategoriji do 75 kg i Nikola Plečko u kategoriji do 65 kg. Odličnom juniorskom nastupu pridružio se i Tomislav Šoštar, koji je u kategoriji do 65 kg bio treći. Senior Karlo Baltica Pernjek osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 70 kg.

Đino Sinković i Srećko Znika nisu krili zadovoljstvo nakon nastupa u Slavonskom Brodu. Još jednom se potvrdila činjenica da je Hrvatsko zagorje rasadnik odličnih savate boraca.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content