Novosti

KZŽ PRIZNANJE ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČNOJ EUROPI

U subotu, 23. ožujka 2019. godine u Dubrovniku je održana svečanost dodjele priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, u sklopu projekta “Stvaratelji za stoljeća”, kojeg provodi međunarodni ekonomski forum “Perspektive”, koji ima 1178 članova u devet zemalja jugoistočne i zapadne Europe.

Ove godine za nagradu je u sedam kategorija bilo predloženo čak 270 kandidata iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Norveške, Slovenije i Srbije. Među ovogodišnjim lauretima je i Krapinsko – zagorska županija, a nagradu je preuzeo župan Željko Kolar, koji je prije svečanosti dodjele održao prezentaciju u sklopu koje je predstavio KZŽ – njen doprinos razvoju poduzetništva, kako u financijskom smislu kroz subvencioniranje kamata, promociju gospodarstva kroz financiranje promotivnih aktivnosti gospodarske i obrtničke komore tako i kroz aktivnosti koje uključuju privlačenje novih investicija. Župan Kolar posebno se osvrnuo na izgradnju Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini te nedavno otvaranje WBAF Ureda u Hrvatskoj, za područje cijele EU (WBAF – Svjetski investicijski forum poslovnih anđela).

Također je za istaknuti da je priznanje, i to za inovacije, razvoj ideja i investicije u poduzetništvu dobila i jedna tvrtka s područja Krapinsko – zagorske županije – Dundo promet iz Radoboja. Nagrada je utemeljena 2013. godine, a kako bi se, prema riječima utemeljitelja, široj javnosti skrenula pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

LINK NA

VIDEO:https://www.instagram.com/p/BvXZDWtHoS0/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1r50wpxd5qaix

Izvor:www.kzz

Skip to content