Novosti

[LIJEPI JUBILEJ] Treća generacija zabočkih gimnazijalaca obilježila 50. obljetnicu mature

Treća generacija zabočkih gimnazijalaca koji su se u tu školu upisali 1965., a maturirali 1969. godine, okupili su se ovog vikenda u Srednjoj školi Zabok kako bi obilježili taj lijepi jubilej.

Okupilo se više od tridesetak bivših učenika, a danas većina umirovljenika koji su imali zavidne karijere u medicini, elektrotehnici, strojarstvu, pedagoškom radu, novinarstvu, politici…, jer većina učenika te generacije, ali i ostalih zabočkih generacija gimnazijalaca je u pravilu završavala fakultete i stjecala visoke društvene statuse.

Mnogi su na ovo druženje donijeli slike iz gimnazijskih dana, a na proslavu su došli i razrednik A razreda Zvonko Perović i B razreda Fanika Perica. Uz prigodne poklone profesorima ugodno iznenađenje su bile prigodne majice „50 godina mature“ koje je svim slavljenicima poklonio Josip Perinić te lijepa i ukusna torta uz natpis „Gimnazija Zabok“ koju je ispekla Nevenka Uvodić (Dijanić).

-Svaka pohvala onima koji su se najviše trudili oko ove uspješne fešte, a to su Ana Pavrlišak (Krivošić), Božena Govorčinović (Brlek) i Marijan Gluhak, Dragutin Lončar te svi drugi, jer teško je izdvojiti nekog, budući je primjerice Mirjana Brühl (Bosek) doputovala iz Njemačke gdje živi, a mnogi su unatoč zdravstvenih tegoba ipak došli na ovu lijepu godišnjici – reklo je ovo veselo društvo.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content