Novosti

LJETOVANJE MALIH ZABOČANANA RABU!

Društvo Naša djeca Zabok i Osnovna škola K.Š. Gjalskog Zabok zahvaljujući financijskoj podršci Grada Zaboka organizirali su ljetovanje za djecu sa socijalnim i zdravstvenim teškoćama s područja grada Zaboka kako bi mali Zabočani mogli uživati u morskim radostima. Nastavljena je i suradnja s Društvom Naša djeca Sveti Križ Začretje koji pokrivaju troškove ljetovanja za djecu koja žive na području njihove općine, ali pohađaju Osnovnu školu K.Š. Gjalskog u Zaboku. Ove godine više djece je moglo uživati na moru zahvaljujući i humanitarnoj akciji samih školaraca „Kad se male ruke slože“.

Nastavljena je uspješna suradnja s Društvom Naša djeca Varaždin u čijem je odmaralištu u Banjolu na otoku Rabu devetnaestero malih Zabočana provelo osam sunčanih i veselih dana. Ljetovanje djece provodi se već sedmu godinu zajedničkom suradnjom Društva Naša djeca Zabok, Osnovne škole K.Š. Gjalskog Zabok, Grada Zaboka, Centra za socijalnu skrb Zabok, Zavoda za javno zdravstvo KZŽ i Gradskog društva Crvenog križa Zabok koje je sudjelovalo u organizaciji „slatkog“ dijela darovavši slatkiše i grickalice.

Osim uživanja u toplom moru i promicanja zdravstvenog odgoja, za djecu je bila organizirana terenska nastava u gradu Rabu, škola plivanja za neplivače i početnike te niz rekreacijskih aktivnosti. Djeca suse rado uključivala u svakodnevne aktivnosti, a upoznali su se i družili sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca te su im prikazala projekt „Cunge, cunge, cungeraj“ koji su i ove godine realizirali u školi. Djeca su se vratila u Zabok zadovoljna i puna dojmova – rekle su nam voditeljice ljetovanja Ružica Kotarski i Snježana Đurkan.

Pripremila; Jasenka Borovčak

Skip to content