Novosti

Lucija Vragović, učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok najbolja informatičarka u županiji

Dana 21.veljače 2014. godine u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održano je županijsko natjecanje iz informatike. Natjecanje se održava u tri kategorije: Algoritmi, Osnove informatike i Razvoj softvera.

Kategorija Algoritmi provjerava sposobnost rješavanja složenih problema gdje je cilj napisati savršen programski kôd koji će se izvršavati što brže. Kategorija Razvoj softvera stavlja natjecatelje u uloge pravih arhitekata računalnih sustava, jer moraju napraviti što bolje i što veće programe kako bi dokazali da su najbolji. Kategorija Osnove informatike provjerava teoretskoznanje.

Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na natjecanju je predstavljala je Lucia Vragović 4.mt pod mentorstvom Valentine Đurek.

U kategoriji Osnove informatike za strukovne škole, Lucia Vragović osvojila je drugo mjesto. Lucia je ujedno i jedina učenica koja je sudjelovala na natjecanju, svi ostali natjecatelji bili su dječaci. Tako da s ponosom možemo reći da je Lucia najbolja informatičarka u županiji.

Lucia, čestitamo!

Valentina Đurek

Skip to content