Novosti

Mala Skupština djece zabočkog DVD-a

U prostorijama DVD-a Zabok je u subotu 25. ožujka 2023. održana Mala godišnja skupština. Na početku Skupštine odsvirane su Himna RH i Vatrogasna himna te se održala minuta šutnje za sve preminule vatrogasce. Uz djecu i mladež domaćina okupila su se pobratimska društva PGD Rogaška Slatina i Prišlin-Hum i društva s područja Vatrogasne zajednice grada Zaboka DVD Pavlovec, Špičkovina i Gubaševo. U Radno predsjedništvo izabrana je Marta Jerneić kao predsjednica koja je vodila skupštinu a uz su izabrani Lorena Tršinski kao zapisničar te predstavnici pobratimskih društava  PGD Rogaška i DVD Prišlin Hum.

Pozdravne riječi dobrodošlice uputio je  predsjednik DVD Zabok Želimir Lež,  u ime Vatrogasne zajednice Grada Zaboka  Mladen Bartol koji su istaknuli kako su ponosni što vatrogastvo na našem području ima budućnost.

Na Skupštini su se djeca  osvrnula na svoja postignuća tijekom protekle godine. Vidjela se  želja za vježbanjem i nadamo se da će i ubuduće biti tako – istaknuto je u izvješću. Prije svega veliku su zahvalu uputili svim članovima DVD-a Zabok na silnoj potpori u radu, predsjedniku Želimiru Ležu, zapovjedniku Željku Tršinskom, zamjeniku predsjednika Tihomiru Tršinskom, roditeljima, ali su najviše zahvalu uputili mentorici Aniti Lež koja nas s velikom majčinskom ljubavlju i brižljivošću okuplja te ima strpljenja a zatim im omogućuje da jednog dana budu izgrađene odrasle osobe koje će kad za to dođe vrijeme preuzeti aktivne uloge u zabočkom DVD-u.

Na kraju su podijeljene Pohvalnice djeci za rad u dječjem vatrogastvu DVD Zabok i mali uskršnji pokloni, dok su za pobratimska društva i društva iz zajednice podijeljene Zahvalnice. Na kraju Skupštine održao se domjenak i druženje djece s prigodnim sadržajima namijenjenim njihovoj dobi.

Skip to content