Novosti

Mali Zabočani na moru

Grad Zabok pokrio je troškove za 18-ero djece dok je Općina Sveti Križ Začretje na inicijativu Društva Naša djeca Sv. Križ Začretje financiralo troškove za dvoje djece koja žive na području njihove općine, ali pohađaju Osnovnu školu K. Š. Gjalskog u Zaboku. I ove godine nastavljena je uspješna suradnja s Društvom Naša djeca Varaždin u čijem su odmaralištu u Banjolu na otoku Rabu mali Zabočani proveli prekrasnih osam dana. Ljetovanje djece provodi se već petu godinu zajedničkom suradnjom Društva Naša djeca, Grada Zaboka, Centra za socijalnu skrb Zabok, Gradskog društva Crvenog križa Zabok, te Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

Osim uživanja u toplom moru organizirana je Škola plivanja za početnike i napredne plivače, djeca su obišla grad Rab te se vozili brodom po prekrasnom rapskom akvatoriju. Vrijeme su također iskoristili za međusobno druženje u igri, pjesmi, plesu, pisanju pjesama i raznim

drugim kreativnim aktivnostima.

Nadamo se da će se i slijedeće godine još više zabočke djece vratiti s Raba veselo i živahno kao i ove godine – rekle su nam voditeljice Ružica Kotarski i Božena Očić.

Pripremila tajnica DND Zabok: <_st13a_personname>Jasenka Borovčak

Skip to content