Novosti

Mališani ZIPKICE okitili bor u Crkvi sv. Jelene Križarice

S djecom je razgovarao o Božiću, značenju Božića te im ispričao prekrasnu priču o Tri i pol kralja. Mališani iz skupina Miceki i Bombončeki pripremili su za velečasnog bogat program pjesmica i recitacija te ga tako razveselili.

Posebno veselje za djecu nastupilo je prilikom kićenja bora koji se nalazi ispred oltara i jaslica, a prekrasni ukrasi nastali su na vrtićkim božićnim radionicama.

13. prosinca u Gradskoj knjižnici Zabok postavljena je izložba znakovitog naziva ”Djeca mogu paliti svjetlo i gasiti mrak”. Radovi su to djece skupina ” Leptirići’, ” Tortice”, ”Bombončeki” i ”Miceki” tehnikama pastela, krede i tempera. Izložba se može pogledati do 17. prosinca.

U sklopu otvorenja izložbe održana je i promocija Eko kalendara Zipkica 2011.

Ideja za izdavanjem kalendara rodila se tijekom prošle pedagoške godine kada je vrtić obnavljao status eko vrtića. Za tu svrhu nastali su prekrasni dječji crteži nazvani Eko priča u slikama te smo ih u vrtiću odlučili iskoristiti i trajno zabilježiti putem kalendara. Kalendar su pisala djeca, a kroz njega se protežu i eko poruke autora Saše Veroneka- Germadnika.

Kalendar je oduševio i djecu i njihove roditelje.

Pripremila: Dijana Lovinčić-Crnković, ravnateljica

Skip to content