Novosti

Malonogometna ekipa Zagorje Boys-i na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ivan Hanžek sa zamjenicom Valentinom Đurek, danas 24. 9. 2019. u 9 sati u gradskoj vijećnici primio je amatersku malonogometnu ekipu Zagorje Boysi s trenerom Brezak Ivicom, državne prvake u malom nogometu među onima rođenima 2004. i mlađima.

Zagorje Boysi su početkom kolovoza ove godine osvojili naslov državnih prvaka u malom nogometu kao i međunarodni turnir „Coca-Cola Cup“ u Splitu.

Najbolji strijelac je bio Karlo Pavlinić, a najbolji igrač Filip Pavlinić iz Zagorje Boysa. Uz njih u zabočkoj ekipi su bili Mihael Štih, Filip Vrančić, Karlo Stiperski, Fran Šoštar, Tin Gregurić, Borna Brezak i Lovro Stepić.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji je već šestu godinu organiziran pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Ove godine na turniru su sudjelovale ekipe iz 107 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima diljem Hrvatske razigravali su se od siječnja do lipnja, a državna završnica održana početkom kolovoza u Splitu. Ukupno u Coca-Cola Cup turniru u cijeloj Hrvatskoj sudjelovalo je 37.000 djece i mladih, što je za svaku pohvalu.

Trener, Ivica Brezak je na prijemu posebno naglasio koliko je ponosan zbog mnogobrojnih pohvala dobivenih za kulturu ponašanja kako na terenu tako i van terena u druženju s ostalim ekipama. Zadovoljan je disciplinom, marljivošću i savjesnošću koja krasi njegove igrače.

Gradonačelnik je čestitao mladim sportašima i treneru na izvrsnom uspjehu i izrazio zadovoljstvo zbog promicanja sportskih vrijednosti među mladima, fair playu i zapaženoj kulturi ponašanja, ali i promociji promocija Zaboka i Zagorja. U razgovoru s mladima napomenuo je kako je danas nogomet u odnosu na neka prošla vremena mnogo popularniji sport, a svojim osobnim primjerom potiču druge talentirane mlade sportaše da marljivo treniraju i uče. – istaknuo je kao primjer našeg košarkaškog velikana Dražena Petrovića koji je izjavio kako je u svakom uspjehu svega 5% talenta a preostalo je rad. Osvrnuo se i na sportaše koji su imali sposobnosti i kvalitete temeljne za garantirani uspjeh, no nedostajao je takozvani dobar „menadžer“ koji bi ih kvalitetno vodio i gradio karijeru.

Uz dokazan uspjeh na terenu, mladi sportaši su marljivi učenici gimnazije i strukovnih škola (električar, medicinski tehničar, agro tehničar i dr. ) i zaželio im puno uspjeha ne samo u sportu već i u daljnjem obrazovanju.

U toplom i prijateljskom raspoloženju prijem je zaključen gradonačelnikovom rečenicom kako je to veliko i novo iskustvo koje neće ostati samo lijepa uspomena već i stepenica više za daljnji sportski razvoj.

Zagorje Boysima je uručen prigodni poklon – Monografija NK Mladost.

Skip to content