Novosti

Manifestacija „100% ZAGORSKO“ u Rijeci 26. i 27.8.2016.

U utorak, 23. kolovoza 2016. godine u Informativnom centru Grada Rijeke na riječkom Korzu održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „100% zagorsko“, koja će 26. i 27. kolovoza biti održana na Korzu.

Manifestaciju su predstavili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić te umjetnička voditeljica KUD-a Zabok Senka Jurina.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar rekao je kako je „100% Zagorsko“ manifestacija prodajno-izložbenog karaktera koja će zagorsku bajku i ove godine pokušati preslikati na riječki Korzo.

Manifestacija će u petak trajati od 8 do 22 sata, dok će u subotu završiti u 14 sati. Kroz to će vrijeme 47 izlagača Riječane i njihove goste upoznati s ponudom i turističkim kapacitetima Krapinsko-zagorske županije“ kazao je župan Željko Kolar i nastavio „Rijeka i Primorsko-goranska županija su našoj županiji izuzetno važni i zato jer su upravo stanovnici Rijeke i okolnih mjesta, nakon Zagrepčana, najčešći gosti zagorskih toplica“ istaknuo je župan Kolar te potom najavio i održavanje susreta gospodarstvenika Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije, kao i donaciju tradicijskih drvenih igračaka Dječjem vrtiću Mirta na Kantridi.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović rekao je kako Riječani i stanovnici Primorsko-goranske županije sve više prepoznaju Zagorje kao vrijednu turističku destinaciju koju sve više posjećuju i dodao da je ova manifestacija, kao i način na koji Zagorci promoviraju svoje gradove i općine te općenito svoju turističku ponudu, svima primjer i uzor. „Nadam se da će to biti inspiracija našim turističkim zajednicama da jednoga dana organiziramo 100% primorsko u Zagorju“, zaključio je zamjenik gradonačelnika Filipović.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Ksenija Tomić istaknula je izvrsne turističke rezultate naše županije u ovoj godini i najavila da će se za Riječane i ovaj put organizirati turistički kutak u kojem mogu doznati sve što ih zanima o zagorskoj turističkoj ponudi. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, vožnje kočijom, prikaza borbi i ratovanja vitezova, kao i bogat kulturno-umjetnički program rekla je umjetnička voditeljica KUD-a Zabok Senka Jurina.

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagorska razvojna agencija.

Izvor: www.kzz.hr

Skip to content