Novosti

Martin Horvatić družio se s kultnim bendom Guns’n’Rosesna koncertu u Splitu, a na dar je dobio gitaru s potpisima

Gunsi su u moj život ušli 1997. godine kad sam gledao njihov nastup na snimci Freddie Mercury tribute koncerta – započinje svoju priču Martin Horvatić. I dok mnogi sanjaju da upoznaju svoje glazbene idole, njemu je to i uspjelo.

‘Nisam mogao vjerovati da sam pobijedio’

U svojoj zbirci ima preko 200 njihovih koncerata na DVD te mnogobrojne CD-e, a bio je na njihovim koncertima u Zagrebu, Beču i ove godine u Splitu. Na tom posljednjem, 17. srpnja, završila je i svoju kulminaciju doživjela Martinova priča na kojoj bi mu pozavidjeli brojni vršnjaci. -Moja priča počela je 14. veljače 2012. kada je gitarist ‘Gunsa’ Bumblefoot raspisao natječaj za video spot za meksičku pjevačicu, čiji album je snimao, u kojem je glavna nagrada bila gitara Epiphone les paul special 2 custom shop. Na natječaju su sudjelovali ljudi iz cijelog svijeta, ja sam napravio animirani spot – priča Martin te dodaje kako je snimio animirani spot jer je uočio da nikome drugome takva ideja nije pala na pamet. -Oko dva u noći, sredinom mjeseca svibnja, stigao mi je e-mail gitarista Bumblefoota da je moj spot osvojio prvu nagradu. Nisam bio svjestan što mi se dogodilo. Bio sam u šoku! – istaknuo je Horvatić. S gitaristom kultnog benda nastavio se dopisivati te je pao dogovor da, zbog prevelikih troškova poštarine koje mi Martin morao platiti u slučaju da mu gitara dođe poštom, primopredaju izvrše direktno, neposredno prije koncerta u Splitu. -Tijekom dopisivanja zamolio sam ga da mi se svi Gunsi potpišu na gitaru na što je on rekao da sam upropastio iznenađenje jer da su se svi potpisali još za vrijeme turneje – spominje Martin zanimljivu anegdotu.

Gunsi iznenadili i sestru

Prije koncerta njegova djevojka, prijatelj i on dobili su propusnice i VIP pokaz za ulazak u prostorije benda. – Napokon, nakon četverosatnog koncerta dobio sam toliko željenu gitaru. Družili smo se i svirali zajedno više od dva sata. Pridružili su nam se i ostali članovi benda, uključujući i Axla Rosea – rekao je Horvatić. No iznenađenjima tu nije bio kraj. Nakon što je prošla ponoć gitarist Guns’n’Rosesa pristao je nazvati Martinovu sestru Barbaru na mobitel te joj čestitati rođendan pjevajući Happy birthday to you. – Sestra je od uzbuđenja plakala nekoliko sati nakon poziva. Siguran sam da taj rođendan nikad neće zaboraviti – napomenuo je domišljati brat koji je sestri zasigurno poklonio nesvakidašnji poklon. Osvojena gitara već je odavno u funkciji. Martin na njoj svira i stvara neku novu, svoju glazbenu priču. No ni nakon druženja s popularnim bendom, Martinova komunikacija s gitaristom Bumblefootom nije prestala. – I dalje se dopisujemo, a započeli su i dogovori da mu pošaljem neke svoje glazbene materijale koji su u izradi – rekao nam je Martin za kraj razgovora te dodao da dečki nisu nimalo umišljeni ni bahati unatoč popularnosti što ga se posebno dojmilo.

Nakon što je prošla ponoć gitarist Guns’n’Rosesa pristao je nazvati Martinovu sestru Barbaru na mobitel te joj čestitati rođendan pjevajući Happy birthday to you.

Horvatić: Napokon, nakon četverosatnog koncerta dobio sam toliko željenu gitaru. Družili smo se i svirali zajedno više od dva sata. Pridružili su nam se i ostali članovi benda, uključujući i Axla Rosea.

Izvor: Zagorski list

Skip to content