Novosti

Matija Kraševac novi je predsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ

Konvenciju je pozdravio potpredsjednik Sabora i predsjednik SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš-Dončić

Forum mladih SDP-a KZŽ u subotu 7. ožujka u Galeriji grada Zaboka održao je XIII. Izbornu konvenciju.

Konvenciju je pozdravio potpredsjednik Sabora i predsjednik SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš-Dončić. Uz njega konvenciji je prisustvovao župan Željko Kolar, koji je ujedno iskoristio priliku te povodom 8. marta razveselio sve prisutne dame sa simboličnim znakom pažnje, ružama i pohvalio dosadašnju suradnju Foruma i stranke, u nadi da će I ubuduće suradnja biti na ovako zavidnoj razini. Kao gošće također su bile zamjenicažupana Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika grada Zaboka Valentina Đurek i predsjednica Foruma žena KZŽ Sandra Turković.

Osim gostiju iz Krapinsko-zagorske županije, Konvenciju je pozdravila predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske Biljana Gaća, koja je također pohvalila zagorski Forum kao jedan od boljih Foruma mladih u Hrvatskoj, konkretnije da se nalaze među top tri Foruma u Hrvatskoj. Zatim predstavnici foruma Varaždinske županije, Međimurske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke.

Na Konvenciji je izabrano novo rukovodstvo. Novi predsjednik je postao Matija Kraševac, uz Tajnicu Foruma Danijelu Krznar, potpredsjednici Deni Hršak, Katarina Kanceljak, Zvonimir Gretić i Marija Jagečić te članovi Predsjedništva Mihaela Visinski,Mario Lipnjak i Lucija Grabušić.

Novoizabrani predsjednik istaknuo je da mu je cilj potaknuti mlade da se počnu aktivno baviti politikom i sudjeluju direktno u donošenju odluka te da će se nastaviti sa edukacijama i formiranjem budućih lidera i liderica. Nadalje napomenuo je da će i novo rukovodstvo slijediti put socijaldemokracije i zalagati se za ravnopravnost spolova, jednakost između svih svojih članova, neovisno o podrijetlu, vjeri ili ijednom faktoru različitosti. – Cilj je kreirati društvo u kojem će se svaki pojedinac osjećati sigurno i slobodno da izrazi svoje mišljenje te nastaviti dobru suradnju s tijelima županije – istaknuo je.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content