Novosti

Međunarodna izložba mačaka

Pet sudaca, od čega četiri međunarodna ocjenjivala su mačke iz Češke, Mađarske, Italije, Slovenije, Austrije, Srbije i naravno Hrvatske. Ukupno 78 izlagača sa 134 mačke. Nažalost, neki izlagači iz daljnjih krajeva Europe koji su se najavli, odustali su od dolaska zbog neizvjesnosti putovanja avionom.

Na izložbi su predstavljene perzijske mačke, egzoti – tzv. kratkodlaki perzeri, maine coon, norveška šumska mačka, ragdoll, zatim od kratkodlakih mačaka britanci, kartuzeri, rusi i mnoge druge. Stigao je i svjetski prvak s posljednje Svjetske izložbe u švicarskom St. Gallenu Ww Felix Coon Picasso Jw, vlasnice Corinne Polin iz talijanskog Trevisa.

Brojni posjetitelji došli su pogledati lijepe mačke i vidjeti neke pasmine koje možda nikada nisu imali priliku vidjeti uživo. Bljeskali su fotoaparati, a mačkama su se naravno najviše razveselila djeca koja su roditelje, bake i djedove vukli po dvorani.

– Zadovoljni smo i odazivom publike i kvalitetom koja je vrhunska. Iz godine u godinu izložbe su sve bolje – rekla je Vesna Rižnar Rešetić, predsjednica Hrvatskog felinološkog društva i međunarodna sutkinja

Skip to content