Novosti

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, 26. lipnja, Krapinsko-zagorska županija dočekala je s relativno dobrim rezultatima. Naime, s osam registriranih ovisnika, tijekom 2011., i njih 13 u prvih šest mjeseci ove godine, stavlja nas na dno ljestvice u Hrvatskoj. Vrlo vjerojatno da to nije stvaran broj, jer ima, izvjesno je, više onih koji nisu registrirani. Ovi podaci mogli su se čuti na štandu koji je bio postavljen na krapinskom Gajevom trgu, spomenutog dana, kao zajednički projekt županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo KZŽ te Obiteljskim centrom KZŽ, Gradskim društvom Crvenog križa Krapina, Policijskom upravom KZŽ, Mrežom udruga Zagor kao i Udrugom za prevenciju i liječenje ovisnosti “Moji dani».

Ovog Međunarodnog dana stavlja se naglasak na sve one aktivnosti koje se rade kontinuirano, a kojima je cilj učiti djecu i mlade primarno o štetnom utjecaju konzumiranja droga i svih ostalih sredstava ovisnosti. Istakle su to dr.Marina Stanković Đuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo i Dunja Horvat iz Obiteljskog KZŽ. Jednako tako istaknuta je dobra suradnja spomenutih institucija uz prezentiraju svojeg rada građanima, uz podjelu letaka, brošura, te drugih prigodnih materijala. (D.K.)

Uz štand s propagandnim materijalima bilo je postavljeno i vozilo za prevenciju PU KZŽ, a uz ostale štand je obišao i krapinski gradonačelnik Josip Horvat.

Izvor: Zagorski list

Skip to content