Novosti

Međunarodni festival balona na Krapinsko -­ zagorskom Aerodromu u Zaboka od 28.4. do 1.5. 2017.

Pozivamo vas u ime balon kluba Zagreb i svih njegovih članova na najatraktivniji outdoor event godine -­ međunarodni festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2017. od 28.4. do 1.5. nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak

Pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja jer Croatia Hot Air Balloon Rally najdugovječnije je balonaško događanje u ovom dijelu Europe koje ove godine na Krapinsko -­ zagorskom Aerodromu kraj Zaboka ugošćuje 15 ekipa iz cijelog svijeta. Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na Rallyju će nastupiti i bivši svjetski prvak, Francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih američkih država Harold Cliver. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko -­ Zagorske županije, popularnim “Zagorcem” koji je početkom mjeseca oborio rekord u masovnom preletu La Manchea.

Ovi balonaši će u četiri dana Rally-­a okušati svoje vještine letenja iznad Zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja, balonaških natjecanja, noćnih iluminacija i umjetničkih performancea kakve još niste vidjeli. Jutarnji letovi kreću već u 07:00h, a popodnevni program kreće u 16:30h uz malu školu balonaštva i šetnje kroz balon, muzički program i gastro ponudu. Uzlijetanja balona i uzbudljiva natjecanja kreću u 17:00h, a u subotu i nedjelju u 20:00h kreće i spektakl noćne iluminacije uz glazbenu podlogu i performance Traumatic Arts akrobatske skupine.

Popodnevna uzlijetanja, noćne iluminacije i performance s balonima pratit će glazbeni program i gastro sadržaji. Pratite Facebook i web stranicu Balon kluba Zagreb za sve novosti i detalje oko nadolazećeg eventa.

Skip to content