Novosti

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ U OPĆOJ BOLNICI ZABOK

Opća bolnica Zabok prošli je petak bila domaćin međunarodnog simpozija, na kojemu su se okupili vodeći ginekolozi i urolozi iz Hrvatske, Sovenije i Bosne i Hercegovine. Simpozij „Suvremeni pristup u dijagnostici i tretmanu urinarne inkontinencije u žena“ organizirali su Odjel ginekologije i porodništva OB Zabok, Hrvatsko društvo za uroginekologiju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ), te Hrvatsko društvo za ginekološku endoskopiju HLZ.

Nakon izlaganja eminentnih liječnika : prof.dr. Slavka Oreškovića, predstojnika Klinike za ženske bolesti i porode KBC – a Zagreb i predsjednika Hrvatskog društva za uroginekologiju HLZ – a, doc.dr. Matije Barbića, voditelja Uroginekologije KBC – a Ljubljana, doc. dr. Miroslava Kopjara i dr. Rajka Fureša, šefa zabočke ginekologije, prisutne doktore pozdravio je i ravnatelj zabočke bolnice, prim.dr. Stanko Belina.

Osim izlaganja, bila je organizirana radionica s prikazom najsuvremenijih operacijskih tehnika u liječenju urinarne inkontinenecije uz prezentaciju novih spoznaja o minamalno invazivnom pristupu liječenju stresne inkontinencije urina kod žena.

„ Skup je organiziran za ginekologe i urologe, koji će na operacijama moći praktički vidjeti primjenu najsuvremenije metode liječenja inkontinenecije urina – TVT ABBREVO. Zadovoljni smo, što smo u Zagorje doveli najveće stručnjake iz regije, što ponovno dokazuje da je zabočka bolnica respektabilna zdravstvena ustanova, koja je oduvijek bila rasadnik izvrsnih liječnika, od kojih su neki bili i pioniri u primjeni suvremenih tehnika u liječenju na ovim prostorima, na što sam kao ravnatelj zabočke bolnice s najdužim stažem posebno ponosan „, rekao je jedan od glavnih organizatora simpozija, dr. Miroslav Kopjar. (Zoran Gregurek)

Tekst i snimka : Zoran Gregurek
Izvor: Zagorski list

Skip to content