Novosti

Minimalna stopa poreza za iznajmljivače na području TZP Srce Zagorja

Odredbama novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak Odluku o visini paušalnog poreza za iznajmljivače više ne donosi Ministarstvo turizma već predstavničko tijelo jedinica lokalne samouprave.

Sukladno tome, Grad Zabok, Grad Pregrada, Općina Bedekovčina, Općina Krapinske Toplice te Općina Sveti Križ Začretje, udruženi u Turističku zajednicu područja Srce Zagorja te po preporuci Turističkog vijeća donijeli su odluku o minimalnom godišnjem paušalnom porezu za iznajmljivače – paušaliste. Stopa paušalnog poreza iznosit će 150 kuna godišnje po krevetu na području svih pet jedinica lokalne samouprave, neovisno o turističkoj kategoriji mjesta. Gradovi i općine suglasni su da je odluka od velikog značaja za daljnji turistički razvoj destinacije jer potiče razvoj i povećanje broja smještajnih kapaciteta. Takva odluka posebno je velika olakšica za stanovnike Krapinskih Toplica koji se bave djelatnošću iznajmljivanja, njima je dosadašnja stopa naime iznosila 300 kuna.

Umanjenje od 50% prema riječima načelnika Ernesta Svažića želi se olakšati proces nove kategorizacije objekata registriranih prije 2007. godine, kako ne bi izgubili oznaku kvalitete, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content