Novosti

Ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i gradonačelnik Ivan Hanžek,oec potpisali ugovor za projekt „MIPOS“

Mursko Središće – u petak 19. 01. u gradu Murskom Središću ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, oec. potpisali su ugovor dodjeli bespovratnih sredstava za projekt MIPOS ( Mi pomažemo starijima ) u vrijednosti od 9,36 milijuna kuna.

“Zadovoljstvo nam je doći ovdje na još jedno u nizu potpisivanja programa Zaželi, najvećeg programa iz Europskog socijalnog fonda. Najbrže smo ga obradili i ono što vidimo je entuzijazam kod jedinica lokalne samouprave i udruga da stvarno postoji potreba, i odmah mogu najaviti da ćemo ponovno otvaranje natječaja imati 14. veljače i da ćemo značajno povećati alokaciju za sve one koji se još nisu prijavili. Ukupna prva alokacija je bila preko 400 milijuna kuna, cilj je bio zaposliti preko 4 tisuća žena koje će pomagati oko 16 tisuća kućanstava. Ukupno do sada smo imali 75 projekata, danas ćemo potpisati još 4 projekt i zadovoljstvo mi je da smo se mogli danas odazvati tom događaju u najsjevernijem gradu. Vrlo rado ćemo se odazvati i na provedbu projektu i apsolutno vam stojimo na raspolaganju, ne samo za ovaj natječaj, nego za bilo koji natječaj unutar Europskog socijalnog fonda.” naglasio je ministar Marko Pavić.

Skip to content