Novosti

Ministar Varga 20.1.2016. u obilasku Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana

Ministar zdravlja Siniša Varga obići će danas (20.1.2016.) Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. U sklopu obilaska organizirana je prezentacija uređaja koje je bolnica u 2015. godini nabavila sredstvima ministarstva zdravlja.

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana je županijska bolnica koja se trenutno nalazi u uspješnom procesu sanacije kojeg predvodi Vlada RH. U 2015. godini za opremu je izdvojeno više od pet milijuna kuna, od čega se najviše odnosi na sredstva ministarstva zdravlja, 2 milijuna 403 tisuće kuna.

Pomoću njih je nabavljen ultrazvuk neurologije ultrazvuk pedijatrije, ultrazvuk radiologije, digitalni mamografski uređaj i anesteziološki aparat. Ostatak opreme je nabavljen decentraliziranim sredstvima Krapinsko-zagorske županije , vlastitim sredstvima i donacijama.

Usklopu obilaska koji počinje sutra u 10 sati, ministar Varga, obići će u pratnji krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara i sanacijskog upravitelja Tihomira Vančine, odjele za radiologiju, pedijatriju i neurologiju gdje će im biti prezentiran rad novih uređaja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content