Novosti

MIPOS – MI POmažemo Starijima

Projektu “MIPOS – MI POmažemo Starijima” dodijeljeno 9.351.191,10 kuna u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda”.

Projektom MIPOS, osim zapošljavanja žena u trajanju od 24 mjeseca, predviđa se i edukacija u području gerontodomaćice/njegovateljice. Navedeni programi su verificirani od strane Ministarstva te će završetkom obrazovanja žene uključene u projekt steći javnu ispravu o obrazovanju/osposobljenosti koja će im osigurati lakšu zapošljivost nakon završetka projekta. Na ovaj način se osigurava da se glavni ishod projekta – zapošljavanje žena nastavi i nakon službenog završetka projekta MIPOS. Na razini Krapinsko-zagorske županije, u samoj Strategiji razvoja KZŽ do 2020. godine, navedena je nužnost uvođenja novih izvaninstitucionalnih usluga za socijalno osjetljive stanovnike, a posebice pružanja usluge njege u kući.

SVE INFORMACIJE O PROJEKTU NA http://www.mipos.zabok.hr/

OBAVIJEST:

MIPOS – ZAVRŠENA EDUKACIJA GERONTODOMAĆICA – podjela svjedodžbi 4.12. 2018.

u utorak, 04. prosinca 2018. godine u Gradskoj galeriji Grada Zaboka, ZIVTOV trg 10, Zabok s početkom u 16:00 sati održat će se svečanu podjelu svjedodžbi gerontodomaćicama koje su uspješno prošle edukaciju.

Skip to content