Novosti

MIPOS – ZAVRŠNA KONFERENCIJA 30. 06. 2020. u 1700 sati u OŠ K. Š. Gjalskog u Zaboku

Projekt MIPOS završava 19. srpnja 2020., a zaposlene žene s radom završavaju 30. 6. 2020. i tim povodom je organizirana završna konferencija, 30. 6. 2020. u 17,00 sati u OŠ Zabok.

Projekt MIPOS je tijekom dvije godine pružao izvaninstitucionalne usluge na teritoriju 16 JLS te je pružana pomoć za preko 400 korisnika i zaposleno 55 žena.

Ulazeći u projekt znalo se da će rezultati biti pozitivni, ali pozitivne reakcije sa svih strana su više od očekivanja. Zaposlene žene koje nisu mogle naći posao, samopotvrdile su se kao osobe i radnice, s veseljem završile edukaciju, stekle svjedodžbe koje će im itekako pomoći u pronalaženju posla. Svi koji su imali priliku susretati se s osobama koje su pomoć primale imali su priliku vidjeti sretne i zadovoljne korisnike jer su dobili puno više od pomoći, dobili su tako potrebnu pažnju, razumijevanje, ljubav, dobili su novu nagu i volju za životom, a upravo je to vrijednost koja sve nas oplemenjuje.

Potražnja za usluga mastarijih i nemoćnih u ruralnim područjima, kao i u gradovima, visoka je te uključuje: pomoć pri kupnji, pomoć u kući i izvan kuće, spremanje obroka, dostavu gotovih obroka, potrebu za razgovorom i socijalizacijom itd. Starije osobe općenito žele ostati u vlastitim domovima koliko god je to moguće, a razvijene usluge u zajednici im to i omogućuj. Projekt je pokazao da je pomoć prijeko potrebna i zato je odlučeno da se s projektom nastavi. Grad Zabok je u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom i partnerima 6. svibnja ove godine prijavio projekt MIPOS II na poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” – očekujemo pozitivne rezultate.

Projektom MIPOS II će se nastaviti praksa započeta MIPOS-om – zaposliti će se 53 žene koje će pružati pomoć za 343 korisnika – starije osobe te osobe s invaliditetom. Projektom će se obuhvatiti 20 jedinica lokalne samouprave (prosječni indeks razvijenosti 102,15%): Bedekovčina, Budinščina, Zabok, Donja Stubica, Gornja Stubica.

Na kraju ovog vrijednog projekta zahvaljujemo svima što ste prepoznali vrijednost projekta.

Zahvaljujemo projektnom timu, partnerima i suradnicima, a posebno zapolenim ženama koje su s puno brige i ljubavi brinule o korisnicima, jer kad govorimo o ravnopravnosti, stari i nemoćni bi trebali biti među prvima, to su naše bake i djedovi, često oni kojima nema tko pomoći jer su ostali sami.

Valentina Đurek, zamjenica Gradonačelnika Grada Zaboka – voditeljica tima

Skip to content