Novosti

Misa i procesija u zabočkoj župi na Veliku Gospu

Misa i procesija u zabočkoj župi; ‘vlč. Culjak: ‘Današnji čovjek se teško susreće s Bogom, dušom i vječnošću’

U kapeli sv. Antuna Padovanskog u Grabrovcu održala se misa bdijenja u čast Majci Božjoj koju je predslavio župnik Marijan Culjak.

U petak navečer 14. kolovoza uoči blagdana Velike Gospe u kapeli sv. Antuna Padovanskog u Grabrovcu održala se misa bdijenja u čast Majci Božjoj koju je predslavio župnik Marijan Culjak.
U homiliji župnik Culjak naglašava: Današnji dan nije samo Marijin dan, nego dan svakoga od nas. Marija je prva od nas ljudi dušom i tijelom uznesena na nebo. To je dan njezine proslave, ali također dan koji ulijeva vjeru i nadu kako ćemo se na koncu vremena naći s njom u zajedništvu u kraljevstvu njezina Sina. U njoj imamo uzor koji nas poziva da i mi krenemo istim putem. Ona je povjerovala riječi Gospodnjoj i potpuno se predala njegovoj volji.

Današnji čovjek se teško susreće s Bogom, dušom i vječnošću. Marija vidi tu našu nevolju, to naše robovanje, tu našu zaslijepljenost i to je potiče da nam u ovih zadnjih nekoliko godina priskače u pomoć. Marija je uvijek u povijesti bila put do Boga. Stavimo danas svi ovdje prisutni, ali i sve naše obitelji, župnu zajednicu, prelijepu domovinu Hrvatsku pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – zaključuje homiliju vlč. Culjak.

Nakon misnog slavlja uslijedila je procesija s upaljenim svijećama i pjevanjem marijanskih pjesama prema župnoj crkvi svete Jelene Križarice pred špilju Gospe Lurdske ispred koje smo izmolili litanije i zapjevali završni hodočasničku pjesmu.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content