Novosti

Mitopeja u Zaboku

Pozivamo vas na književnu večer s Mitopejom, u srijedu 7. veljače 2018. u 19 sati u Gradsku knjižnicu Zabok. MITOPEJA je nova nakladnička kuća koja će predstaviti svoja prva dva naslova lijepe književnosti nadahnute mitom: Nordijska mitologija Neila Gaimana i Pokopani div Kazua Ishigurua.

Obje su knjige iznimni tekstovi. Nordijska mitologija jedno je od najpopularnijih proznih djela 2017. godine u svijetu, u kojem se Neil Gaiman vraća na izvornike nordijske mitološke baštine, objedinjujući priče koje su davale presudno nadahnuće njemu samome i žanru fantastike u cjelini. Pokopani div najnovije je djelo aktualnog dobitnika Nobelove nagrade za književnost u kojem autor poseže za mitološkim motivima. Smješten u zaboravljeno doba britanske povijesti, Pokopani div rječito progovara o i danas iznimno aktualnim problemima.

Luksuznih izdanja Mitopeje nema na policama knjižara, pa je gostovanje u zabočkoj knjižnici jedinstvena prilika za upoznavanje s timom koji stoji iza ovih posebnih knjiga, kupnju vlastitog primjerka – dok ih još ima – i otkrivanje književnih iznenađenja koja Mitopeja priprema za 2018. godinu.

Skip to content