Novosti

MLADI VIJEĆNICI GRADA ZABOKA NASTAVLJAJU S BROJNIM AKTIVNOSTIMA

Bonton

Dječje Gradsko vijeće Grada Zaboka koje djeluje u Društvu Naša djeca Zabok održalo je svoju redovnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o Bontonu. S obzirom da postoje različite vrste bontona te specijalizirani bontoni DGV-ovci su zaključili da će Dječje Gradsko vijeće izraditi svoj bonton koji će sadržavati teme koje su vijećnici obrađivali u III. mandatu, a koji završava ove školske godine. Na taj način ovaj saziv DGV-a ostavit će pisani trag o svojem djelovanju i pokušati utjecati na svoje vršnjake na pozitivan način kroz neka svoja zapažanja i naputke kako se lijepo ponašati u određenim situacijama. Bonton će biti tiskan i predstavljen na zadnjoj sjednici DGV-a u mjesecu lipnju ove godine.

Ponovo humanitarne karaoke

Također se raspravljalo o projektu humanitarnih karaoka s kojima se započelo prošle godine i pokazao se kao jedan jako dobar način da se utječe na pozitivne promjene u zajednici, odnosno da se pokrenu akcije za uređenje parkova i igrališta. Ovogodišnjim karaokama koje će se održati 29. travnja sakupljat će se sredstva za uređenje parka Dječjeg vrtića i jaslica Zipkica pod motom „Svi ZA park DVJ Zipkica“.

Pomoć siromašnima

Prošlogodišnji projekt DGV-a „Darujmo srcem i izmamimo osmijeh na lice“, za koji su dobili i nagradu za Naj-projekt Dječjih vijeća na nivou Hrvatske, nije završen već će se i dalje nastaviti kontinuirano pomagati djeci koja potječu iz siromašnih obitelji. Tako su zahvaljujući donaciji Zagrebačke banke osigurana 5 računala koja će biti podijeljena onoj djeci kojima je to neophodno kako bi mogla pratiti odgojno obrazovni program i imala iste uvjete kao i druga djeca. Ovim projektom također se želi podići svijest i djece i odraslih o problemu siromaštva, razvijanje humanosti i osjećaja važnosti pomaganja drugima te tim putem umanjiti učestalost socijalne isključenosti uzrokovane siromaštvom.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content