Novosti

Mladi Župe sv. Jelene Križarice sudjelovali u Susretu hrvatske katoličke mladeži u Sisku

Nakon procesije ulicama grada Siska i bogatog glazbeno-scenskog i duhovnog pretprograma, u 18 sati je na prostoru ispred sisačke crkve Sv. Kvirina započelo svečano euharistijsko slavlje – središnji događaj Susreta hrvatske katoličke mladeži.

Misu je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a propovijedao je predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

U koncelebraciji su bili otpravnik poslova Apostolske nuncijature u RH mons. Mauro Lalli, svi hrvatski nadbiskupi i biskupi na čelu s predsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječkim nadbiskupom Marinom Srakićem, vojni ordinarij u BiH Tomo Vukšić, kotorski biskup Ilija Janjić, srijemski biskup Đuro Gašparović i pomoćni biskup banjalučki Marko Semren.

Na misnom slavlju su bili nazočni i županica Sisačko-moslavačka Marina Lovrić Menzel, gradonačelnici Siska i drugih gradova biskupije koji će ugostiti mlade, sisački paroh Veselin Ristić i paroh u miru Petar Olujić, glavni imam sisački Alem ef. Crnkić i imam Fuad ef. Karaga.

Na početku mise riječ pozdrava uputio je sisački biskup Vlado Košić. Dobrodošli u Sisak drevni grad kulture i bogate povijesti, grad sv. Kvirina, sisačkog biskupa i mučenika. Vama dragi mladi ide prvi pozdrav i izraz radosti i zahvalnosti radi vašeg dolaska. Doista iskreno i radosno pozdravljam sve vas hrvatske mlade katolike pridošle u Sisak na ovo zborovanje, rekao je biskup Košić, te pozdravio i prisutne nadbiskupe i biskupe, svećenike, vjeroučitelje i sve one koji su dopratili mlade. Pozdrav je uputio i predstavnicima županijskih i gradskih vlasti, te predstavnicima drugih vjerskih zajednica.

Biskup je pozdravio i volontere, župne animatore te svećenike, redovnike i redovnice i sve koji su se uključili u taj događaj. Na poseban način je zahvalio obiteljima koje su otvorile svoja srca i svoje domove mladim hodočasnicima.…….

Više na linkovima:

http://www.zupa-zabok.org/http://www.zupa-zabok.org/dogadanja/dogadanja%202012/susret%20mladih%20Sisak.htm

Skip to content