Novosti

Mladost osma na kraju prvog dijela

Nogometaši Mladosti imali su polusezonu punu uspona i padova, ali na kraju su zavrijedili pozitivnu ocjenu. Sezona je loše počela. U prva dva kola Mladost je s 2:0 poražena u gostima kod Savskog Marofa, a s istim su rezultatom u 2. kolu slavile Ponikve, iako nisu nadigrale domaćina. U toj se utakmici vidjelo da Mladost može puno bolje. Odlazak Iskrića poremtio je redove momčadi Dražena Kovjanića i valjalo se boriti protiv neefikasnosti. Nakon 202 minuta igre bez pogotka, prvi je pogodak za Mladost na gostovanju kod Poleta postigao Patrik Turk, a Mladost je tu utakmicu dobila kao i iduće tri rezultatom 2:0. Nakon poraza u zagorskom derbiju od Gaja, Mladost je pala u svojevrsnu krizu. Od 7.-10. kola Zabočani su u četiri utakmice osvojili samo bod i to kod kuće protiv imenjaka iz Petrinje, što se ne smatra uspjehom. Pali su Zabočani na 12. poziciju, no završnica je bila odlična, ako izuzmemo poraz od Dinama iz Odranskog Obreža.

Kruna polusezone bila je pobjeda od 6:0 protiv Samobora. Bila je to utakmica kakva se u Zaboku nije vidjela zadnjih desetak godina. Kovjanićevi „štićenici“ demolirali su renomiranog gosti u režiji Maria Malarića i Vinka Kotarskog. Na kraju pao je i Karlovac za 23 bod. Zabočani su 7 puta travnjak napuštali kao pobjednici, dva puta su remizraili i pretrpjeli šest poraza.

Prvo ime jeseni bio je Vinko Kotarski, koji je zabijao i kreirao. Najbolji strijelac Zabočana sa šest golova je Mario Malarić. Nikola Krajačić zabio je četiri gola, a zabio bi ih još i više da su ga miomišle ozljede. Zoran Bunčec propustio je prvih pet kola zbog ozljede, ali je pokazao i dokazao koliko vrijedi z za igru ove momčadi. Martin Bajs se je okušao i na poziciji napadača i postigao je dva pogotka, a njegova srčanost je uvijek bila dodatni impuls ovoj momčadi. Toni Tkalec iza sebe ima još jednu odličnu polusezonu. Renato Ščapec-Kukina odlično je ušao u sezonu, ali na kraju je završio na klupi, najviše zbog poslovnih obaveza koje su ga odvajale od treninga. Jurica Kotarski dobro je obavio svoju zadaću na desnom boku. Posebno moramo pohvaliti dva stopera Mladosti, Tihomira Vančinu i Marka Deaka, koji su svojim neprocjenjivim iskustvom vodili ovu momčad na travnjaku i bili produžena ruka treneru Kovjaniću. Na poziciji stopera odlične je partije imao i Martin Kolar. Marko Belanović morao je krpati brojne rupe, a činio je to uglavnom dobro. Posebno veseli što se u posljednjih nekoliko kola razigrao i Martin Kotarski. Patrik Turk pokazao je veliki potencijal, a trener Kovjanić najavio je da će ga u nastavku prvenstva koristi na pozciji polušpice koja mu puno više odgovara od krilne pozicije. Dobro se u ponuđenim minutama snašao Matej Bajs.

Dražen Kovjanić dosta je eksperimentirao, ali su mu eksperimenti uglavnom bili pozitivni, čime je dokazao svoje kvalitete, ali i činjenicu da dobro pozna svoje igrače. No nadamo se da će u nastavku prvenstva manje morati posezati za određenim rošadama.

Mladost u brojkama:

Omjer kod kuće: 7. utakmica, 16 bodova 5-1-1 (15:3)

Omjer u gostima: 8 utakmica, 7 bodova 2-1-5 (8:12)

Ukupno: 15 utakmica, 23. boda 7-2-6 (23:15)

Rezultati Mladosti u jesenskom dijelu prvenstva

1 kolo: Savski Marof – MLADOST 2:0

2. kolo: MLADOST – Ponikve 0:2

3. kolo: Polet – MLADOST 0:2 (Turk, V. Kotarski)

4. kolo:MLADOST – Sava Strmec 2:0 (Krajačić, Malarić)

5. kolo: Stupnik – MLADOST 0:2 (Turk, V. Kotarski)

6. kolo: MLADOST – Gradići 2:1 (Mar. Bajs, Bunčec)

7. kolo: Gaj – MLADOST 1:0

8. kolo: Slunj – MLADOST 2:1 (Mar. Bajs)

9. kolo: MLADOST – Mladost (P) 0:0

10. kolo: Jarun – MLADOST 2:1 (Malarić)

11. kolo: MLADOST – Croatia 3:0 (Malarić, V. Kotarski, Krajačić)

12. kolo: Dinamo OO – MLADOST 5:2 (Bunčec, Krajačić)

13. kolo: MLADOST – Samobor 6:0 (Malarić 2 (11 m), V. Kotarski 2, Krajčić, M. Kotarski)

14. kolo: Zelina – MLADOST 0:0

15. kolo: MLADOST – Karlovac 1919 2:0 (Bunčec, Malarić)

Klupska lista strijelaca:

6 Mario Malarić

5 Vinko Kotarski

4 Nikola Krajačić

3 Zoran Bunčec

2 Patrik Turk, Martin Bajs

1 M. Kotarski

Izvor: Zagorski list

Skip to content