Novosti

Mladost pobijedila Karlovac

Vrijednom pobjedom i vrlo dobrom igrom, osobito u nastavku, Mladost se je oprostila od svoje vjerne publike, koja je došla bodriti svoje ljubimce unatoč maglovitom i hladnom vremenu. Zabočani su na kraju zasluženo slavili s 2:0, a oba pogotka su postignuta u nastavku. Unatoč porazu gosti su se pokazali kao vrlo dobra momčad, a i bolje su otvorili utakmicu. Od početka su vrlo visoko pritisnuli zadnji red Mladosti, znajući da nedostaje kapetan Tihomir Vančina, koji zbog bolesti nije nastupio, no stoperski par Marko Deak-Martin Kolar djelovao je odlično. Prvu pravu priliku ipak je propustio Bunčec u 14. minuti kada ga je na desnoj strani odlično poslužio Belanović, a kapetan Mladosti u ovoj utakmici već je „polegnuo“ vratara Demirovića, ali s gol crte loptu je izbio Marinić. Gosti prvi put prijete u 21. minuti, ali Tkalec bez problema kroti udarac Šalića. Raspoloženi kapetan Bunčec minutu kasnije odlično ubacuje na prvu stativu na Malarića, ali ovaj traljavo zahvaća loptu i s tri metra udaljenosti puca u Demirovića. Igra se tada obostrano rasplamsala na jednoj i na drugoj strani. Igrao se kvalietetan i dinamičan nogomet. U 25. minuti Hudurović oštro puca s lijeve strane, ali je neprecizan, baš kao i V. Kotarski u 30. minuti. Minutu kasnije Jurica Kotarski odlično je povukao loptu po desnoj strani i iznenada se odlučio na udarac s 20 metara udaljenosti, no lopta završava iznad grede u gol autu. Najbolju priliku gosti imaju u 33. minuti kada se iznenada na udarac odlučio Mičunović čiji udarac krajnjim naporom brani Tkalec. Aktivni Vinko Kotarski u 44. minuti odlično pronalazi Malarića, no ovaj ponovno loše puca i na odmor se otišlo bez zgoditaka.

U nastavku su Zabočani od početka krenuli ofenzivno prema vratima gostiju. Tako već u 46. minuti Demirović odlično brani opasan udarac Turka s udaljenosti od 18 metara. Minutu kasnije V. Kotarski previše okljeva, pa Mičunović brani njegov udarac. Već u idućem napadu Belanović centrira na glavu Turka koji puca preko gola. U jeku napada Mladosti gosti kreiraju opasnu kontru, koju čistim klizećim startem prema Turkalju zautavlja Kolar. U 57. minuti Krajačić glavom odlično spušta za V. Kotarskog, ali ovaj ponovno previše okljeva iz dobre situacije. Prijetili su nakon toga Turk i Malarić, no rezultat se nije mijenjao.

Gledalište je eksplodiralo u 65. minuti. V. Kotarski je odlično otvorio Bunčeca na desnoj strani, ovaj je povukao loptu desetak metara i u uočio da je vratar Demirovića napustio svoja vrata, a onda prekrasnim udarcem u trku spremio loptu u mrežu za 1:0 i tako okrunio svoju odličnu igru pogotkom.

Ni nakon toga se situacija na travnjaku nije bitno promijenila. Mladost je bila bolji protivnik i tražila je drugi zgoditak, a on se i dogodio u 83. minuti. Akciju je započeo Bunčec koji je odlično uočio M. Kotarskog na lijevom krilu, a ovaj je pak sjajno pronašao Malarić koji prekrasnim pogotkom sprema loptu iza mreža nemoćnog Demirovića i stavlja točku na i za sedmu pobjedu Mladosti i 23 bod s kojim Zabočani jesen u IV. NL-središte Zagreb završavaju na vrlo dobroj osmoj poziciji.

Skip to content