Novosti

MOLITVENO BDIJENJE UOČI PRVE NEDJELJE DOŠAŠĆA I POSJET BISKUPA POZAIĆA ŽUPI ZABOK

U subotu 01. prosinca 2018. u predvečerje prve nedjelje došašća, a na poticaj i poziv našega župnika Marijana Culjaka upriličeno je misno slavlje te molitveno bdijenje za nadolazeće adventske dane, s nakanom za naše obitelji, domovinu, te nova duhovna zvanja kako u našoj župi, nadbiskupiji tako i cijeloj domovini. Prvu svijeću zapalio je sjemeništarac Martin Fiket.

02.12.2018. Biskup Pozaić ohrabrio vjernike na aktivno sudjelovanje na misama zornicama kroz došašće u godini vjere

Zagrebački pomoćni biskup u miru mons. Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća prvu misu zornicu u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjaka i vlč. đakona Zvonimira Marinovića.

Život je putovanje. Svake godine u vrijeme Došašća, Crkva nas poziva na razmišljanje, na budnost i molitvu: da ne bismo izgubili s vidika cilj našega putovanja. Mise Zornice su posebni znak naše vjere, pobožnosti, molitve, zajedništva, silnog iščekivanja i neopisive radosti.

Vrijeme došašća je i vrijeme nade. Hrabri nas i papa Franjo ovim riječima: „Ne dopustite da vaša Svijeća Nade ikad ugasne. Ne dajte da Vam ukradu nadu. Čuvajte vašu nadu. Neka Svijeća Nade u vašim životima uvijek gori! – citira mons. Pozaić.

Živite Evanđelje u vašoj svakodnevnici, usprkos križevima i poteškoćama. Nikada ne izgubite nadu u Boga koji nas ljubi i koji nas nikada ne napušta.

„Pozvani smo da budemo umjetnici kršćanskoga života, velikani vjere, nade i ljubavi, da svojim životom i primjerom svjedočimo svoje kršćansko opredjeljenje, da idemo u susret Kristu koji nam dolazi“ – zapravo da živimo došašće. Ovih dana nastojimo živjeti radosnije i malo ozbiljnije, a oko i srce solidarnosti pustimo da malo pođe onima oko nas – poziva vjernike zabočke župe biskup Pozaić.

Najsigurnije mjesto sreće našeg srca, Srce je Betlehemskog Djetešca. Darujmo Isusu svoje srce nade u ljubavi. Molimo s Majkom Marijom „Dođi, Gospodine Isuse“! – zaključuje homiliju biskup Pozaić.

Na kraju misnoga slavlja župnik Marijan zahvaljuje biskupu Pozaiću na riječima ohrabrenja kao i svim župljanima koji su se okupili na proslavi prve mise zornice.

Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Skip to content