Novosti

Mreža udruga Zagor i Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja potpisale Sporazum o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO

Mreža udruga Zagor u sklopu Volonterskog centra VolontirAJMO potpisala je 25.07.2016. Sporazum o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO s Udrugom fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja.

Volonterski centar VolontirAJMO uspostavljen je kroz potpisivanje Sporazuma o suradnji u Volonterskom centru VolontirAJMO između Mreže udruga Zagor, Društva „Naša djeca“ Zabok, Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije. Sporazumom se povezuju organizatori volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije u svrhu zajedničkog rada na razvoju volonterstva.

Volonterski centar VolontirAJMO mjesto je povezivanja, podrške, druženja i dobrih ideja radi razvoja pojedinca i zajednice. Misija Volonterskog centra VolontirAJMO je promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera i organizatora volontiranja, uspostava i praćenje standarda kvalitete u provedbi volonterskih programa i standarda volonterskih centara, sudjelovanje u izradi javnih politika, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.

Suradnja u okviru Volonterskog centra VolontirAJMO omogućena je svim zainteresiranim organizatorima volontiranja s područja Krapinsko-zagorske županije (koji prema Zakonu o volonterstvu mogu biti organizatori volontiranja) koji rade na razvoju volonterstva.

Pripremila: Nikolina Bertol

Skip to content