Novosti

Mreža udruga Zagor organizirala volontersku akciju u sklopu manifestacije Hrvatska volontira

Mreža udruga Zagor uključila se u obilježavanje manifestacije „Hrvatska volontira“. Zajedno s Osnovnom školom Ksaver Šandor Gjalski u sklopu manifestacije 22. svibnja 2019. godine je provela volontersku akciju „Družimo se s kokotom“.

U provedbu volonterske akcije uključili se volonteri i volonterke školskog volonterskog kluba „Gjalski“ Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka i EVS volonteri Mreže udruga Zagor. U volontersku akciju je bilo uključeno 19 volontera/ki s ukupno 38 volonterska sata. Svi zajedno uređivali su okoliš ispred osnovne škole kako bi vanjski prostor škole učinili ugodnijim i ljepšim.

Manifestacija „Hrvatska volontira“ se ove godine održava od 22. do 25. svibnja, a moto glasi “Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti”. Manifestacija se već devetu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content