Novosti

Mreža udruga Zagor započela s provedbom projekta “Informiraj i kreiraj! 6.0”

Mreža udruga Zagor započela je s provedbom projekta “Informiraj i kreiraj! 6.0” kojeg provodi zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Krapina, Zajednicom informativnih centara za mlade u Hrvatskoj te Krapinsko-zagorskom županijom.

Opći cilj projekta je pridonijeti društvenom razvoju lokalne i regionalne zajednice pružanjem poticajnog okruženja za mlade i organizacije civilnog društva kako bi se ostvarili uvjeti koji doprinose zadovoljavanju potreba mladih povezanih s podizanjem kvalitete njihova života.

Mladi s područja Krapinsko-zagorske županije u prostorima lokalnog info-centra za mlade (Trg svete Jelene 6, Zabok) mogu kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme te dobiti ažurne, najnovije i točne informacije. Tijekom 2020. u sklopu projekta organizirat će se info točke o Garancijama za mlade, volonterska akcija u zajednici, predavanje o razmjenama mladih, informativna aktivnost u sklopu Eurodesk Multiplikatora, informativno predavanje za mlade poljoprivrednike, predavanje o pripremi za tržište rada te druge informativne, edukacijske i savjetodavne aktivnosti putem kojih se mladi mogu uključiti u društvene aktivnosti lokalne/regionalne zajednice.

Projekt se provodi od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020., a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 85.000,00 kuna.

Pripremila:Kristina Franc

Skip to content