Novosti

Na jesen kreće raspisivanje natječaja za rekonstrukciju zabočke ‘industrijske ceste’

Rekonstrukcijom predmetne dionice državne ceste postići će se značajna sigurnost svih sudionika u prometu i omogućit će se siguran priključak novih kolnih ulaza i izlaza s obzirom na planirano širenje industrijske zone, kao i usklađenje s postojećim priključcima – rekli su iz Hrvatskih cesta

Industrijska cesta u Zaboku već je godinama u vrlo lošem stanju koje ne popravljaju ni povremena krpanja asfaltom. Građani Zaboka, ali i ono koji cestu svakodnevno koriste, puno su puta pitali i gradsku vlast, ali i nas novinare posjedujemo li informacije o tome kada bi cesta mogla krenuti u rekonstrukciju.

Rok 18 mjeseci

Budući da je riječ o državnoj cesti, koja kroz zabočku industrijsku zonu prolazi u duljini od 3,1 kilometar, ona je u ingerenciji Hrvatskih cesta, a najava skorih radova, nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa, sve je obradovala. I sam zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek na prošloj je sjednici Gradskog vijeća izrazio zadovoljstvo što je raspisivanje natječaja najavljeno za rujan ove godine. O početku radova, ali i onome što bi se trebalo napraviti pitali smo i Hrvatske ceste. Kako nam je rekla glasnogovornica Hrvatskih cesta, Tamara Pajić, javni natječaj za izvođenje radova bit će objavljen u trećem kvartalu ove godine. Procijenjena vrijednost radova je, ističe, 31,5 milijuna kuna, a rok za njihov dovršetak je 18 mjeseci.

Pet kružnih tokova

Na predmetnoj dionici predviđa se izgradnja pet kružnih raskrižja. – Lokacije kružnih raskrižja odabrana su prema lokacijama na kojima se nalaze postojeći priključci te na pozicijama na kojima su predviđeni budući priključci za platoe industrijske zone Zabok, a sve prema Prostorno planskoj dokumentaciji grada Zaboka – rekla je Pajić. Kružni će se tokovi tako graditi u neposrednoj blizini Tifona, na poziciji gdje je trenutno priključak za ‘Trgocentar’, na mjestu postojećeg priključka za Autobusni kolodvor u ulici Josipa Broza Tita, na mjestu postojećeg priključka za centar Zaboka (Ulica 103. brigade) te na postojećem ulazu u grad Zabok (lijevi priključak dio je postojeće ceste, a desni prelazi preko rijeke Krapinice i predviđen je za buduće širenje zone). – Rekonstrukcijom predmetne dionice državne ceste postići će se značajna sigurnost svih sudionika u prometu i omogućit će se siguran priključak novih kolnih ulaza i izlaza s obzirom na planirano širenje industrijske zone, kao i usklađenje sa postojećim priključcima – rekla je Pajić.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content