Novosti

NA KAVI S GRADONAČELNIKOM Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, ugostio nas je te se osvrnuo na godinu koja je na izmaku te najavio planove za iduću

Mnogo se u mjesecima iza nas radilo u Zaboku. Brojni su projekti dovršeni, poput autobusnog kolodvora, a ima i onih gdje su radovi u punom jeku, poput nadogradnje gradske knjižnice i čitaonice.

Radovi na odvodnji

Valja istaknuti radove na odvodnji koji se realiziraju u suradnji s Hrvatskim vodama i Ministarstva poljoprivrede, a vrijedni su 2,5 milijuna kuna – rekao je gradonačenik Ivan Hanžek te dodao da se rješila odvodnja u gospodarskoj zoni oko Dunapacka, Konzuma i Trgocentra, kao i 900 metara kanalizacije u Gubaševu što je preduvjet za izgradnju kanalizacije. Također, nogostup se gradio i u Grabrovcu, no prema Hanžekovim riječima, sredstva nisu bila dostatna da se saniraju i devastirani nogostupi, no radovi će se nastaviti slijedeće godine.–Važan je projekt i nadogradnja gradske knjižnice i čitaonice Ksaver Šandor Gjalskiknjižnica za što je 500 tisuća dalo Ministarstvo kulture, a mi smo kupili više od 100 kvadrata prostora tako da će, kad radovi koji su u tijeku završe, knjižnica biti dvaput veći prostor u kojem će se moći učiti, čitati novine, ali će se moći formirati i zavičajan zbirka – istaknuo je Hanžek. Brigu za mlade također smatra važnom pa će i u predstojećem razdoblju pomagati radu kluba regenerator, ali i ostalih udruga. –Naravno, dodjeljujemo i stipendije čiji broj pokušavamo povećati jer ima mnogo nadarene djece kojoj treba pomoći. Sufinanciramo i prijevoz učenika, pa čak i onih koji prema zakonu nemaju na to pravo – napomenuo je gradonačelnik.

Odlična suradnja s Dječjim gradskim vijećem

Kao najvažnije projekte u godini na izmaku izdvojio je izgradnju autobusnog kolodvora, ali i suradnju s kineskim gradom Sanmenxijem čija je delegacija ove godine boravila u Zagorju. –Posebno bih istaknuo suradnju s Dječjim gradskim vijećem koje je u svom radu vrlo ozbiljno i dosljedno. Za naš projekt Poboljšajmo parkove u gradu dobili smo i Povelju za Naj akciju koju dodjeljuje Akcija ‘Gradovi i općine prijatelji djece’ – rekao je Ivan Hanžek te najavio da će se s dolaskom lijepog vremena spravama opremiti i igralište u Humu Zabočkom. Gradonačelnik Hanžek pohvalio je i sve sportske entuzijaste, a najavio je kako su u proračunu Ministarstva obrazovanja osigurana sredstva za izgradnju sportske dvorane u Zaboku. –Morat ćemo podići kredit jer ćemo u izgradnje sudjelovati Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoj i mi svaki s udjelom po 33 %. Dvorana bi u proljeće 2014. trebala biti u funkciji, a pokušat ćemo iskoristi i solarnu energiju – objasnio je zabočki gradonačelnik. Za slijedeću godinu Hanžek je najavio brojne projekte poput opremanja aerodroma i izgradnje hangara, ali i niz radova kada je prometna infrastruktura u pitanju. –Konačno će se, a Županijska bi skupština trebala to i potvrditi ovih dana, krenuti u renovaciju stare bolnice što nas također veseli – rekao je Hanžek za kraj razgovora.

Hanžek: Posebno bih istaknuo suradnju s Dječjim gradskim vijećem koje je u svom radu vrlo ozbiljno i dosljedno. Za naš projekt Poboljšajmo parkove u gradu dobili smo i Povelju za Naj akciju koju dodjeljuje Akcija ‘Gradovi i općine prijatelji djece’

Izvor: Zagorski list

Skip to content