Novosti

Na konferenciji ‘Rastimo zajedno’ sudjelovale i djelatnice Dječjeg vrtića Zipkica

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“, u Dubrovniku je 24. i 25. 11. 2023. održana 12. godišnja  konferencija voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu „ Rastimo zajedno“ .

Tema ovogodišnje konferencije bila je „ Kako gradimo selo oko djeteta?“ – integrirani pristup u podršci roditeljstvu u najboljem interesu djeteta.

Kao predstavnice Dječjeg vrtića Zipkica, pune dojmova, osnažene i obogaćene novim saznanjima, sa konferencije su se vratile voditeljice Programa „ Rastimo zajedno“, odgojiteljice Ankica Arl i Karmela Herčko,  logopedinja  Tamara Miletić – Damjanović i psihologinja  Silvija Dugorepec.

Radionice „ Rastimo zajedno“ su besplatan grupni oblik podrške roditeljima male djece. Na 11 radionica roditelji i voditelji su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja su se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Kako je podrška u roditeljstvu potrebna roditeljima, tako je i voditeljicama i voditeljima potrebna podrška sa ciljem unapređenja, osnaživanja i umrežavanja s ostalim voditeljicama i voditeljima na nivou države i šire, gdje se Program provodi. Na ovogodišnjoj konferenciji,  odslušana su kvalitetna predavanja, odrađene nove radionice.

 U Dječjem vrtiću Zipkica, Zabok radionice „Rastimo zajedno“ se provode od samih početaka provedbe već 14 godina, program radionica „ Klub očeva“ od 2016. godine, radionice s odgojiteljima i „ Klub roditelja“.  U vrijeme pandemije proizašle su online radionice „ Rastimo zajedno – mini“ koje su se također provodile u vrtiću s roditeljima djece najmlađe dobi.  Upravo je u tijeku novi ciklus radionica za roditelje te se nastavlja daljnji rast i gradnja sela oko naše djece.

Skip to content