Novosti

Na međunarodnom natjecanju ‘EUROPE 2012’ za učenike ugostiteljskih škola u Bratislavi u Slovačkoj Srednja škole Zabok osvojila je nagrade u svim kategorijama

U periodu od 22.10.-26.10.2012. održano je međunarodno natjecanje ‘Europe 2012’ za učenike ugostiteljskih škola. Učenici su se natjecali u sljedećim kategorijama: priprema svečanog menija, posluživanje svečanog menija, postavljanje svečanog stola, priprava koktela i flambiranje. Srednje škole iz Češke, Slovačke i Hrvatske odazvale su se pozivu, ukupno 21 škola.Našu školu predstavljali su učenici 3u razreda pod stručnim vodstvom profesora Stjepana Gmajničkog i Tomislava Vranića i u pratnji profesorice Irene Bilić.

Učenici Tomislav Bartolin i Jurica Jantolek (mentor: Tomislav Vranić) natjecali su se u kategoriji kuhara. Za posluživanje svečanog menija i postavljanje svečanog stola bili su zaduženi učenici Mario Erdelja i Davorin Mikac (mentor: Stjepan Gmajnički). Mario Erdelja (mentor: Stjepan Gmajnički) se natjecao u kategoriji barmena a u kategoriji flambiranja su nastupili Jurica Jantolek (mentor: Tomislav Vranić) i Davorin Mikac (mentor: Stjepan Gmajnički).

Natjecanja po kategorijama su započela 23.10. 2012. ceremonijom otvaranja na kojoj je naš učenik Mario Erdelja bio pozvan da pokaže svoje vještine miješanja koktela a završila su 25.10. 2012. nastupom našeg tima u kategoriji flambiranje.

Po završetku natjecanja, Komisije za ocjenjivanje su svaki tim i njihove mentore upoznale s možebitnim manjkavostima ili pogreškama glede zadataka koje su obavljali. Potrebno je istaći kako su, osim manjih uočenih pogreški, naši timovi uglavnom dobivali pohvale za inovativnost i korištene tehnike.

Ceremonija zatvaranja i proglašenje pobjednika započela je u 9 sati dana 26.10.2012.

Srednja škole Zabok osvojila je nagrade u svim kategorijama i to kako slijedi:

priprema svečanog menija: 3. mjesto

posluživanje svečanog menija: 3 mjesto

flambiranje: 2. mjesto

postavljanje svečanog stola: razina 3. mjesta

priprava koktela: razina 3.mjesta

Zahvaljujemo gradu Zaboku bez čije potpore i pomoći ne bismo mogli sudjelovati na natjecanju.

RAVNATELJICA:

Draženka Jurec,prof.
ISKRENE ČESTITKE MENTORIMA I NAGRAĐENIM UČENICIMA UZ ŽELJE DA IM NAGRADE BUDU POTICAJ ZA UČENJE, NAPREDOVANJE I POSTIZANJE IZVRSNIH REZULTATA.
GRAD ZABOKA

Skip to content