Novosti

Na Popovom brijegu otvorena vodosprema vrijedna gotovo 20 mil. kuna

Riječ je o projektu vrijednom 19 milijuna i 750 tisuća kuna

Danas je na Popovom brijegu u Zaboku otvorena nova vodosprema. Riječ je o investiciji vrijednoj 19 milijuna i 750 tisuća kuna. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Vodotehnika d.d Zagreb, a podizvođači tvrtke Kamgrad d.o.o. Zagreb i Elektrocentar Petek d.o.o. Ivanić Grad. Projektant je Institut IGH iz Zagreba. Izgradnja i sanacija vodospreme je s 9,7 milijuna kuna ili s 49 posto od svih troškova, financirana novcem iz fondova Europske unije, 8,8 milijuna kuna ili 45 posto izdvojile su Hrvatske vode, dok je Zagorski vodovod participirao s iznosom od 1.230.000 kuna ili s oko šest posto.

Svečanom puštanju u promet nazočili su i pomoćnica ministra energetike i zaštite okoliša Elizabete Kos, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, saborski zastupnik Žarko Tušek (HDZ), župan Željko Kolar te brojni načelnici i gradonačelnici zagorskih jedinica lokalne samouprave. Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić izrazio je ponos zbog ostvarenog projekta, ali i naglasio kako Zagorski vodovod kreće i u nove projekte kao što su izgradnja aglomeracija Zabok i Zlatar. – U investiciju se ušlo kako bi se omogućio učinkovitiji transport vode na području Zaboka, ali i cijelog središnjeg dijela Krapinsko – zagorske županije, a gradnjom će se i znatno poboljšati postojeće stanje vodoopskrbe i sigurnost opskrbe distribucijskog sustava Zabok – rekao je direktor Mihovilić.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek prisjetio se svih direktora ove uspješne tvrtke koji su zatrli put modernoj vodoopskrbi u Zagorju, a rad Zagorskog vodovoda pohvalila je i pomoćnica ministra, kao i direktor Hrvatskih voda. Okupljenima se obratio i župan Željko Kolar koji je zajedno s generalnim direktorom Hrvatskih vida Đurokovićem, direktorom vodovoda Mihovilićem i pomoćnicom ministra pustio vodospremu u rad nakon čega je upriličen kratak obilazak. Pored samog objekta vodospreme postavljeno je i spomen obilježje, kao i križ u znak sjećanja na kapelu Svete Helene koja je u 18. stoljeću srušena u potresu. Spomen obilježje i križ blagoslovio je zabočki župnik Marijan Culjak.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content