Novosti

Na sjednici Gradskog vijeća grada Zaboka svi su se vijećnici složili da se tvrtki DIV iz Samobora produlji rok za izvođenje radova na dvorani do 1. lipnja

Proteklog je četvrtka održana sjednica zabočkog Gradskog vijeća na kojoj je glavna tema bila produljenje roka izvođaču radova na zabočkoj dvorani. Sa DIV – om iz Samobora potpisan je peti aneks ugovora kojim je rok za završetak radova produljen do 1. lipnja. – Ako oni ne ispoštuju dogovoreno, mi odmah drugi dan možemo aktivirati bankovnu garanciju veću od 2 milijuna kuna bez da njih uopće bilo što pitamo – objasnila je pročelnica Natalija Gretić dodavši da je spomenuta bankarska garancija zapravo zaštita da će se poslovi ipak dovršiti na vrijeme.

Danijel Tuđa, v.d. pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo rekao je da se na gradilištu dvorane radi punom parom, a da se tako radilo i kroz prazničko vrijeme. – Izvode se radovi na vodovodu i odvodnji, mineralna vuna za fasadu je dovezena i uskladištena, a jedan dio fasade je i napravljen pa se može vidjeti kako će ona izgledati – pobrojio je neke od trenutnih radova Tuđa te dodao da je nadzorni inženjer konstantno na gradilištu, a sve je dosad odrađeno kvalitetno.

Vijećnik Valter Siladi javio se za riječ i ponovno napomenuo da je izvođača radova zbog kašnjenja nekako potrebno kazniti i dati im do znanja da su pogriješili. Pročelnik Tuđa odgovorio mu je da je pitanje kakav bi bio novi izvođač radova da ovoga promijenimo te koliko bi proces promjene trajao još jednom napomenuvši da je sve dosad napravljeno vrlo korektno.

Odluka o produljenju roka za dovršetak radova na sportskoj dvorani prihvaćena je dizanjem ruku svih prisutnih vijećnika na sjednici.

Na sjednici je također predstavljen novi član vijeća, Damir Herčko koji je zamijenio preminulu Višnju Kukolju.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćena i odluka o izravnoj dodjeli financijskih sredstava Crvenom križu, Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka i Sportskoj zajednici grada Zaboka. Naime, kako je objasnila pročelnica Gretić, takva se raspodjela novca vrši zbog nove uredbe o radu i financiranju udruga koja je na snagu stupila s prvim danom ove godine.

Jednoglasno je prihvaćeno i subvencioniranje kamata na Poduzetnički kredit tvrtki Ferrostil – mont kao i prijedlog odluke o prodaji stana u zgradi na adresi Matije Gupca 74, odnosno Vatikanu.

Na sjednici je prihvaćena i odluka o izgradnji centralnog platoa na Gradskom groblju u Zaboku kao i odluka o rekonstrukciji Prilaza Janka Tomića i izgradnji nogostupa i oborinske kanalizacije u Ulici 103. brigade u Gospodarskoj zoni. Danijel Tuđa objasnio je da će radovi na izgradnji centralnog platoa na groblju koštati 300 tisuća kuna, a rekonstrukcija prometnice Prilaz Janka Tomića u Gospodarskoj zoni 350 tisuća kuna. Izgradnja nogostupa i oborinske kanalizacije u Ulici 103. brigade u Gospodarskoj zoni Grada Zaboka u duljini 240 metara koštat će 240 tisuća kuna. Svi spomenuti radovi počinju na proljeće.

Izvor: Zagorski list

Skip to content