Novosti

Na sjednici Skupštine Zagorskog vodovoda izabran je deveteročlani Nadzorni odbor

Uz sedam članova koji se biraju s područja bivših općina, Zdravko Halambek izabran je u odbor kao predstavnik zaposlenika, a Helena Jureković kao predstavnica Hrvatskih voda.

Prošlog je utorka na sjednici Skupštine Zagorskog vodovoda izabrano devet članova Nadzornog odbora. Po dva člana birala su se s područja bivših općina Zabok, Zlatar Bistrica i Donja Stubica te jedan s područja bivše općine Klanjec. Uz sedam članova koji se biraju s područja bivših općina, Zdravko Halambek izabran je u odbor kao predstavnik zaposlenika, a Helena Jureković kao predstavnica Hrvatskih voda.

‘Želimo dva člana u NO’

S područja bivše općine Klanjec kao kandidat istaknut je jedino Gordan Šoban koji je jednoglasno izabran u Nadzorni odbor. Predsjednik Skupštine, Ivan Hanžek, predložio je da Šoban postane i predsjednik Nadzornog odbora što je također jednoglasno prihvaćeno. Prije izglasavanja ostalih članova Nadzornog odbora, načelnik Konjščine, Mirko Krznar (HDZ) predložio je da u odbor uđu i nekoliko njihovih kandidata, a ne isključivo članovi koalicije koja je pobijedila na proteklim lokalnim izborima. -Mi tražimo da se od naših izaberu Čičko i Crneković. Ako se to ne uvaži, mi nećemo glasati za promjenu društvenog ugovora kada će to biti potrebno – rekao je u ime svih HDZ-ovih načelnika i gradonačelnika Krznar. Skupština je nakon njegova prijedloga, uzela stanku od desetak minuta te pristupila glasovanju.

Tomek izvijestio o aktivnostima

Tako je s područja bivše općine Zlatar Bistrica u NO Zagorskog vodovoda izabran Josip Matejaš i Ivica Crneković koji je bio jedan od prijedloga HDZ-ovaca. S područja bivše općine Zabok jednoglasno su izabrani Ernest Oremuš i Valentina Vučković dok su s područja bivše općine Donja Stubica izabrani Tomislav Haramustek i Marijan Vrabec. Prijedlog HDZ-ovaca da u odbor uđe njihov član Tomislav Čičko nije dobio dovoljan broj glasova, što ih je, pogotovo načelnika Krznara, vidno uzrujalo. Na sjednici je i v.d. direktora Zagorskog vodovoda, Željko Tomek, podnio izvješće o tome što je napravljenom od Izborne skupštine. -Radi se na rekonstrukciji crpne stanice u Gredicima, a riječ je o investiciji vrijednoj 12 milijuna kuna. Obavili smo razgovore s velikim dužnicima s kojima je u planu potpisivanje sporazuma o plaćanju koji ne bi remetio njihovo poslovanje. Isto tako, posjetio sam Oroslavje gdje se radi na ugradnji kolektora, ali i Konjščinu gdje su započeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže – istaknuo je Tomek neke od aktivnosti koje je proveo. Načelno je dogovoreno da će se sljedeća sjednica održati početkom mjeseca rujna.

S područja bivše općine Klanjec kao kandidat istaknut je jedino Gordan Šoban koji je jednoglasno izabran u Nadzorni odbor. Predsjednik Skupštine, Ivan Hanžek, predložio je da Šoban postane i predsjednik Nadzornog odbora što je također jednoglasno prihvaćeno

Skip to content