Novosti

Na sjednicu zabočkog Gradskog vijeća nije stigao nijedan predstavnik, inače najglasnije oporbene stranke, HDZ – a.

Zajedničku turističku zajednicu tvorit će 2 grada i 4 općine

Na sjednici su izvješće o radu podnijeli čelnici Vatrogasne zajednice Grada Zaboka, Aerodroma i Plavinke

Zadnjeg ponedjeljka u mjesecu lipnju održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka. Svih je 11 točaka brzo i jednoglasno usvojeno, a na sjednici su direktor Plavinke Krešimir Končevski, direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandra Mičin i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Vladimir Tršinski predstavili izvješća o radu spomenutih tvrtki.

Aerodrom u plusu

Tršinski je istaknuo da Vatrogasna zajednica funkcionira dobro unatoč kriznim vremenima. – Uspjeli smo nabaviti novo vatrogasno vozilo za DVD Zabok, a nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti to isto uspjeti i za DVD Špičkovinu – rekao je Tršinski. Da Aerodrom posluje s dobitkom ustvrdila je direktorica Sandra Mičin rekavši da su prihodi u 2014. godini iznosili 541.588,00 kuna, a rashodi 520.290,00 kuna. – Mnogo smo toga radili poput uređenja prilaznih cesta, uređenja i nabavke kontejnera koji služi kao kontrolni toranj, uređenja infrastrukture, nabave WC – a, postavljanja video – nadzorai sl. – nabrojila je direktorica Mičin. Naglasila je da je aerodrom, baš kao i prijašnjih godina, služio kao onaj s kojeg su polijetali avioni na Susrete za Rudija, a česti su gosti i paraglajderi, baloni na vrući zrak i brojne letjelice.

Dnevnik rada komunalnom redaru svaki tjedan

I Plavnika je poslovala s dobitkom u protekloj godini. Direktor Krešimir Končevski istaknuo je da su prihodi iznosili 1.616.520 kuna, a rashodi 1.579.024 kuna. – Dosada smo svaki mjesec komunalnom redaru podnosili dnevnik rada da se može vidjeti da redovito izvršavamo sve poslove po ugovornoj osnovi. Sada te dnevnike predajemo komunalnom redaru na tjednoj bazi pa se može jasno kontrolirati što je napravljeno – objasnio je Končevski. Jedna od točaka bila je i ona o osnivanju zajedničke turističke zajednice. Gradonačelnik Ivan Hanžek objasnio je da će u nju, osim Zabok, ući i grad Pregrada te općine Bedekovčina, Veliko Trgovišće, Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice. – Svaka od spomenutih jedinica lokalne samouprave nema dovoljnu turističku jakost, ali zajedno možemo nešto napraviti i ponuditi. Takav zajednička turistička ponuda dat će cjelovitiji turistički proizvod – naglasio je zabočki gradonačelnik. Na vijeću je prihvaćena odluka o izboru članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zipkica. Tako su članovi ispred osnivača Goran Tomek, Rino Valec i Renato Ljubić, ispred zaposlenika vrtića Renata Sivec, a ispred roditelja Tamara Miletić – Damjanović. (Maja Poljak)

Prihodi Plavinke iznosili su 1.616.520 kuna, a rashodi 1.579.024 kuna

Prihodi Krapinsko – zagorskog aerodroma iznosili su 541.588,00 kuna, a rashodi 520.290,00 kuna

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content