Novosti

Na Večeri Zabočana proglašeni i nagrađeni najbolji sportaši i sportašice Grada Zaboka u 2013. godini

Na svečanosti u OŠ K. Š. Gjalskog bila je i saborska zastupnica Dunja Špoljar, a predsjednik Hrvatskoga stolnoteniskog saveza Dragutin Šurbek i trener u NK Dinamu Damir Krznar pomogli su predsjedniku Športske zajednice Ivanu Jelenčiću u predaji nagrade najboljim zabočkim sportašima.

Svakoga tjedna u programu Prosinačkih svečanosti održavaju se koncerti zabočkih udruga, tako da su i ovu svečanost proglašenja sportaša godine grada Zaboka pred prepunim gledalištem uljepšali svojim nastupom dječji zbor Zabočki mališani, profesori i učenici Osnovne glazbene škole i Gradski puhački orkestar. Odlukom o priznanjima Izvršni odbor Športske zajednice najboljim sportašima grada Zaboka u 2013. godini proglašeni su:

Sportašice do 14 godina:

-1. Tamara Sinković, Kuglački klub Zabok; 2. Leona Bartolin, Kick boxing klub Ninja; 3. Laura Ožegović, Savate klub Đidara.

Sportaši do 14 godina:

-1. Karlo Franjčec, Stolno teniski klub Zabok; 2. Martin Majsec, Kick boxing klub BTI Zabok; 3. Marko Jelenčić, Nogometni klub Mladost.

Juniorke:

-1. Klara Cakol, Stolno teniski klub Zabok;2. Magdalena Mirt, Streljačko društvo Tekstilac; 3. Andrijana Hršak, Kuglački klub Zabok.

Juniori:

-1. Robert Vojaković, Kick boxing klub BTI Zabok; 2. Ivan Martinko, Košarkaški klub Zabok; 3. Borna Bakran, Kuglački klub Zabok.

Sportašice izvan Zaboka:

Saša Tršinski, Ski klub Zagreb, članica hrvatske B reprezentacije,

Jana Vranić, Plivački klub Olimp Tuhelj, državna juniorska reprezentativka,

Lucija Sedlar, Kuglački klub Zagreb – Zaboky, članica prvoplasirane ekipe u prvoj ligi i prvo mjesto u NBC kupu.

Sportaši izvan Zaboka:

Matija Gregurić, svjetski juniorski prvak u bacanju kladiva,

Slaven Ivančić, Croatia Jet-skiklub Zagreb, četvrti u svijetu,

Ivan Kukolja, Plivački klub Olimp, drugi u prvenstvu Hrvatske.

Ženske ekipe:

-1. Kuglački klub Zabok, 2. Stolno teniski klub Zabok, 3. Košarkaški klub Ksaver.

Muške ekipe:

-1. Košarkaški klub Zabok, 2. Stolno teniski klub Zabok, 3. Nogometni klub Mladost.

NAJBOLJE SPORTAŠICE:

-1. KLARA SEDLAR, Kuglački klub Zabok. Osvojila je drugo mjesto ekipno u drugoj hrvatskoj ligi i prvo mjesto na svjetskom prvenstvu i ostvarila svjetski rekord ekipno za mlađe juniorke. Ostvarila je drugo mjesto na svjetskom prvenstvu pojedinačno; 2. Maja Čuček, Košarkaški klub Ksaver; 3. Agata Šutina, Kuglački klub Zabok.

NAJBOLJI SPORTAŠI:

-1. ROBERT LEŽ, Košarkaški klub Zabok. Dugogodišnji igrač i kapetan KK Zabok. Najbolji igrač kluba u A1 ligi. Na All star utakmici najbolji strijelac trica; 2. Luka Vrančić, Stolno teniski klub Zabok; 3. Karlo Lešković, Moto športsko društvo Zabok.

IVAN BOČKAJ, član Šahovskoga kluba Polet i DAVORIN POSAVEC, predsjednik Košarkaškoga kluba Zabok, nagrađeni su za posebne zasluge u razvoju sporta.

Nagradu za životno djelo primio je VLADIMIR HUIS, dugogodišnji član Kuglačkoga kluba Zabok. Natjecao se 32 godine, sedam puta osvajao je prva mjesta na Otvorenim prvenstvima Hrvatskoga zagorja. Do ozljede koljena igrao je i nogomet u zabočkoj Mladosti.

Okviri, foto

Ivan HANŽEK, gradonačelnik: Izuzetan ponos i čast je biti gradonačelnik grada koji se može pohvaliti takvom sportskom poviješću, takvom sportskom sadašnjošću, ali još više takvom sportskom budućnošću. Ovdje smo večeras vidjeli samo jedan dio onih najboljih i ništa drugo ne preostaje nego podržati sve što Grad može i ostali građani dobroga srca i široke ruke da omogućimo da ti sportaši ostvare rezultate koje od njih očekujemo. Normalno da ovakve gužve za dvije godine više neće biti jer ćemo u novoj sportskoj dvorani imati prilike da u ugodnijim uvjetima, ali i s još većim brojem Zabočana, pljeskati sportašima u novom sportskom prostoru.

Robert LEŽ, najbolji sportaš: Ova mi nagrada puno znači. To je jedna od zadnjih nagrada u godini i meni najdraža. Ove godine smo bili zaista dobra ekipa, klub igra dobro. Ja sam imao sreću da sam ove godine bio na All staru, gdje sam bio i kapetan momčadi. To je stvarno jedna lijepa prilika i prelijepa svečanost. Osvojio sam trice i to je možda onaj plus koji mi je donio ovo prvo mjesto. Velika je sreća i veliki poticaj za dalje raditi. Ipak je ovo grad Zabok, tu sam rođen, tu znam sve ove ljude i ovo je velika stvar za mene kao Zabočana.

Klara SEDLAR, najbolja sportašica: Kao prvo, velika mi je čast primiti ovu nagradu i zahvaljujem se Izvršnom odboru što je odabrao baš mene za najbolju sportašicu grada Zaboka i nastavit ću se i dalje toliko truditi koliko sam se do sada. Ovo mi je bila najbolja godina do sada zbog osvajanja svjetskoga rekorda, a sa Zagreb – Zaboky smo osvojili prvo mjesto u prvenstvu Hrvatske. Sada se pripremamo za svjetsko prvenstvo koje će se održati u svibnju sljedeće godine u Brnu u Češkoj i to mi je glavna preokupacija za naredno razdoblje.

Vladimir HUIS, nagrada za životno djelo: To mi je jedna velika čast primiti priznanje za veliki trud koji sam uložio u postizanje rezultata. Pogotovo su mi dragi uspjesi koje sam postigao u natjecanjima na Otvorenome prvenstvu Hrvatskoga zagorja, a posebno uspjesi kad smo sudjelovali na prvenstvima Jugoslavije u Ljubljani, gdje smo postizali dobre rezultate i prezentirali ondašnju općinu, a današnji grad Zabok. Sponzorstva i donacije koje sam imao mogućnosti dati sportskim klubovima zanemariva su činjenica u odnosu na ponos i osjećaj zadovoljstva da sam osobnim primjerom sportaša te okupljajući mladež u raznim sportovima doprinio razvoju sporta u mom gradu Zaboku.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content