Novosti

Nagradu za životno djelo dobio je Dragutin Špiljak iz Vetropack Straže

ZAGREB – Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA od 1992. godine dodjeljuje strukovnu nagradu Menadžer godine najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u različitim kategorijama.CROMA dodjeljuje i Nagradu za životno djelo koja je ove godine dodijeljena Dragutinu Špiljaku iz Vetropack Straže. U kategoriji Menadžer godine za inozemna poduzeća nagrađena je Ivana Kolar iz Termi Tuhelj dok je nagradu Menadžer godine za srednja poduzeća dobio Ivan Cerovečki iz Kotke.Josip Mihalić iz krapinskog Jedinstva nagrađen je za Menadžera godine u kategoriji velika poduzeća.

Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj, jedina je dama među dobitnicima iz naše županije. Osvojila je nagradu Menadžer godine u kategorijiinozemna poduzeća. Tvrtku Terme Tuhelj d.o.o. vodi gotovo od samog osnivanja, a zajedno s timom suradnika spomenute je zagorske toplice pretvorila u jedno od vodećih turističko destinacija u Zagorju. Dosada je primila brojna priznanja za svoj rad, a aktivno sudjeluje u radu brojnim udruga i organizacija za razvoj i promicanje turizma i wellnesa. Najnoviji projekt kojim se bavi jest investicija vrijedna 12 milijuna eura za izgradnju novog hotela i kongresnog centra kojim će Zagorje dobiti prvi cjeloviti turistički centar.

Josip Mihalić, predsjednik Uprave Jedinstvad.d. iz Krapine još je jedan od Menadžera godine i to u kategoriji velikih poduzeća.U Jedinstvu d.d. zaposlen je od 1996.godine kao predsjednik Uprave. Pod Miholićevim vodstvom Jedinstvo d.d. usmjereno je na daljnje povećanje proizvodnje, porast rezultata poslovanja, unaprjeđivanje postojećih i novih proizvoda, otvaranje novih radnih mjesta, korištenje obnovljivih izvora energije i sl. Osim što uspješno vodi tvrtku, aktivan je i na kulturnom, humanitarnom i društvenom području.

Dragutin Špiljak, predsjednik Uprave tvrtke Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli nagrađen je prestižnom Nagradom za životno djelo. Na svoju je funkciju izabran 1992.godine kada je tvrtku bila u velikoj krizi. Špiljak je priliku za spas tvrtke u teško vrijeme vidio u reinženjeringu tvrtke i povećanoj stopi izvoza. Kada je 1996. tvornicu preuzeo švicarski Vetropack, povećan je broj investicija u tehnologiju i infrastrukturu, što je, uz predan rad predsjednika Uprave i svih djelatnika, rezultiralo time da je Vetropack Straža jedno od najuspješnijih poduzeća u županiji i šire.

Ivan Cerovečki, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke KOTKA d.d. iz Krapine Menadžer je godine u kategoriji srednjih poduzeća. Prvi je puta u Kotki zaposlen davne 1978.godine te tamo ostaje do 1989. godine. U Kotku se vraća 1992. kao najveći dioničar te otada ta tvrtka bilježi konstantni razvoj. Kotka se, po njegovim vodstvom, počinje afirmirati kako na domaćem tako i na stranom tržištu kao kvalitetan i moderan proizvođač. Osim uspješne poslovne karijere, Ivan Cerovečki aktivan je i u društvenom i kulturnom životu, a osnivač je i Rotary Cluba Krapina. (Maja Šimunić)

Izvor: Zagorski list

Skip to content