Novosti

NAJAVA – 21. Smotra dječjeg stvaralaštva KZŽ 25.02. 2017. u OŠ Zabok u 17,00 sati

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ i Ansambla Zabok 25. veljače 2017. u Zaboku će se održati 21 Smotra dječjeg stvaralaštva Krapinsko zagorske županije. Na Smotri će nastupiti 16 dječjih folklornih skupina iz 10 Kulturno-umjetničkih društava, a koje će se predstaviti izvedbama folklorne građe primijenjene djeci. Najzastupljenije su dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, ali mali folkloraši prezentirat će posjetiteljima i tradicijsku baštinu Međimurja, Posavine, Slavonije i otoka Suska. U programu će sudjelovati više od 400 folkloraša u dobi od 4 do 14 godina, a prema prijavama, najbrojniji će biti članovi KUD-a Lovro Ježek, njih ukupno čak 77.

Ansambl Zabok druge je godine za redom domaćin županijske Smotre dječjeg stvaralaštva za koju je posebno važno istaknuti da raste, odnosno da će ove godine nastupiti čak tri skupine više nego na prošlogodišnjoj . Time se dokazuje da ZAKUU KZŽ potiče rad s najmlađima, da KUD-Ovi prepoznaju važnost rada s dječjim skupinama, važnost stručnih i educiranih voditelja što nesumnjivo doprinosi sve većem interesu djece za bavljenje folklorom.

Nastupe skupina, sa stručnog aspekta, već dugi niz godine prati naš najistaknutiji poznavatelj dječjeg folklora, selektor HDFKIV (Hrvatsko Društvo Folklornih Koreografa i Voditelja) Goran Knežević. I ovoga će puta svojim viđenjem izvedbi sasvim sigurno pomoći vodstvima skupina da još bolje razvijaju dječje folklorno stvaralaštvo na području KZŽ. Ujedno će odabrati najuspješnije skupine za predstavljanje Županije na Smotrama i festivalima više razine.

Smotra dječjeg stvaralaštva KZŽ održat će se u prostoru Osnovne škole K.Š.Gjalskog s početkom u 17.00 sati. Za sve posjetitelje, ulaz je slobodan.

Skip to content