Novosti

NAJAVA – 22. SMOTRA DRAMSKIH DRUŽINA KZŽ u subotu 25. 3. 2017. u MMC Zabok

Od šestog stoljeća prije Krista do današnjih dana ljudi njeguju dramski izričaj pa tako i Sekcije kulturno umjetničkih udruga i samostalne udruge Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko zagorske županije u svojoj bogatoj tradiciji kulturne baštine.

Smotra kazališnih amatera 22. po redu je jedna od manifestacija kojoj nije prvenstveni cilj odabir kazališne predstave za nastup na višoj razini već prilika da se na jednom mjestu okupe kazališne družine te da se njihov rad predstavi široj javnosti s jedne strane a sa druge strane stekne uvid koliko se napredovalo i razvio kazališni amaterizam. Osim prezentacija samih skupina, smotra je prilika da se vrednuje njihov rad od strane profesionalne struke.

Drama ima MOĆ da razvija ključne kompetencije u koje spada i socijalna i interkulturalna komunikacija.

Drama nas ući da je čovjek ono što radi.

U tijeku 22 godine održavanja kroz Smotru Kazališnih amatera KZŽ prošlo je oko 130 družina i nešto manje predstava, obzirom na mogućnost ponavljanja predstava. Pohvalno je za napomenuti da imamo sudionike odnosno kazališne družine koje su i starije nego li Smotra. Žensko Kazalište iz Gornjeg Jesenja broji dva puta više godina, a najmlađa je Humoristična udruga „Zvonec“ iz Krapine.

Sama smotra održati će se u Multimedijalnom centru Zabok-Kino dvorana 25. ožujka 2017. s početkom u 15 sati. Smotru, odnosno družine pratiti će i izvršiti prosudbu kazališna, filmska i TV glumica …MIRELA VIDEK… Bedekovčanka. Nominirana 2011. godine za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji “Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – drama” za ulogu Olge u predstavi “Murlin Murlo” Nikolaja Koljade u režiji Borisa Svrtana. Osvojila nagradu na 38. Danima satire Fadil Hadžić i 2015. Malu lisku na Međunarodnom festivalu komedije u Mostaru.

Pozivamo vas da uživate u nastupima kazalištaraca amatera KZŽ od 15,00 sati u MMC Zabok.

Nastupaju:

1. Dramska udruga Kaj, 15:10 – 16:20,

2. Humoristično društvo Zvonec, 16:30 – 16:50,

3. KUD Lobor, 17:00 – 18:10 i

4. KUD Pregrada 18:20 – 19:20

Dođite, zabavite se, podržite naše kazališne družine!

Skip to content