Novosti

NAJAVA 23. SMOTRE KAZALIŠNIH AMATERA KRAPINSKO ZAGORSKE ŽUPANIJE 22. 4. 2018 u 14 sati

Od antičkih vremena, šestog stoljeća prije Krista pa do današnjih dana ljudi njeguju dramski/kazališni izričaj.

Članice Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko zagorske županije u svojoj bogatoj tradiciji kulturne baštine također njeguju Kazališno/dramski izričaj da li kroz književne radove ili uprizorenje istih na daskama što život znače.

Drama ima MOĆ da razvija ključne kompetencije u koje spada i socijalna i interkulturalna komunikacija i da nam u općem kulturnom konformizmu ipak pruži slobodu pogleda iz malo drugačijeg kuta na svakidašnjicu.

Drama nas ući da je čovjek ono što radi.

Smotra kazališnih amatera 23. po redu je jedna od manifestacija kojoj nije prvenstveni cilj odabir kazališne predstave za nastup na višoj razini već prilika da se na jednom mjestu okupe kazališne družine te da se njihov rad predstavi široj javnosti s jedne strane a sa druge strane stekne uvid koliko se napredovalo i razvio kazališni amaterizam. Osim prezentacija samih skupina, smotra je prilika da se vrednuje njihov rad od strane profesionalne struke.

U tijeku 23 godine održavanja kroz Smotru Kazališnih amatera KZŽ prošlo je oko 130 družina i nešto manje predstava, obzirom na mogućnost ponavljanja predstava. Pohvalno je za napomenuti da imamo sudionike odnosno kazališne družine koje su i starije nego li Smotra. Žensko Kazalište iz Gornjeg Jesenja broji dva puta više godina, a najmlađa je Humoristična udruga „Zvonec“ iz Krapine.

Sama smotra održati će se u Amfiteatru-polivalentnoj dvorani Osnovne škole K. Š. Gjalski u Zaboku 22. travnja 2018. s početkom u 14 sati. Smotru, odnosno družine pratiti će i izvršiti prosudbu kazališna, filmska i TV glumica …BARBARA ROCCO…koja je u svojoj glumačkoj karijeri ostvarila niz vrijednih nagrada od Hrvatskog glumišta i drugih strukovnih asocijacija. Glumica Koja režira i piše tekstove za kazalište. Svoje posvećenje kazalištu oplemenila je i radom kao predavač na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Zadnjih deset godina redovni je stručni suradnik Lidrana i Prosudbeni pratitelj KAM-a (Kazališni amateri Međimurja).

Pozivamo vas da uživate u nastupima kazalištaraca amatera KZŽ od 14,00 sati u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog Zabok.

Pripremio: Boris-Roman Blažinić

Skip to content