Novosti

NAJAVA -“Chtef” Zagorski chef 29.10 2015.

Kulinarski show “Chtef” Zagorski chef, treće je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to je autohtona zagorska jabuka i svinjsko meso kao središnja tema.

Ovogodišnji kulinarski spektakl Krapinsko – zagorske županije u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica, održat će se u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, gdje će se sedam vrhunskih kuhara zagorskih restorana, hotela i agroturizama boriti za titulu trećeg po redu Zagorskog chefa.

Kuhari Ivica Žulj iz Termi Jezerčica, Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj, Mislav Božić iz Hotela & Restorana Villa Magdalena, Josipa Antolić iz Ville Zelenjak – Ventek, Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović, Marko Živaljić iz Majsecovog mlina i Andreja Šaić iz Kleti Kozjak, imat će težak zadatak pripremiti glavno jelo i desert od svinjskog mesa i autohtone zagorske jabuke kao središnje teme ovogodišnje kulinarske manifestacije.

Zagorski kulinarski spektakl počinje u 12.00 sati, a pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju.

Posjetitelji Bluesun hotela Kaj moći će pratiti ocjenjivanje gotovih jela, ali i uživati u bogatom popratnom programu koji će voditi novinar Domagoj Jakopović Ribafish. Očekuju ih degustacije brojnih zagorskih delicija poput meda, mesa zagorskog purana, bučinog ulja, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača od meda te vrhunskih zagorskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara Bodrena, Bolfana, Vugleca, Severa i Zdolca. Posebno iznenađenje u tradicionalnih zagorskih delicija od zadanih namirnica pripremit će Zdenko Brlić, majstor kuhar iz Zaboka.

„Chtefu“ Zagorskom chefu, manifestaciji koja ima izniman turistički i gospodarski značaj za Zagorje, regiju koja je prepoznala vrijednost svojih autohtonih proizvoda (ekološki i integrirani poljoprivredni proizvodi) i na kojima gradi robne marke i turističke brandove, pridružit će seministar turizma Darko Lorencin i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić. Oni su ujedno, uz župana Željka Kolara, predsjednika Uprave Koncerna Sunce d.d., Jaku Andabaka, direktoricu Sektora za turizam HGK Leilu Krešić – Jurić te zamjenicu direktorice Zagorske razvojne agencije Helenu Matuša glavni panelisti na panel diskusiji „Turizmom do razvoja“ koja će se održati odmah nakon završteka kulinarskog show-a u Kongresnoj dvorani hotela u 13.45 sati.

Riječ je o ovogodišnjem regionalnom događaju OpenDays – Europa u mojoj regiji kojim Odbor regija EU svake godine potiče razmjenu iskustava, prezentaciju razvojnih kapaciteta i načine suočavanja s preprekama koje su svakodnevno prisutne na regionalnoj razini, a koji zajednički provode Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija i HGK Županijska komora Krapina. Događanje je ove godine posvećeno turizmu, a jedna od tematskih cjelina nosi naziv „Izazovi i rješenja“ u okviru koje će se raspravljati o ulozi i snazi turizma u razvoju regije. Moderatorica panela je Damira Gregoret.

Izvor:www.kzz.hr

Skip to content