Novosti

NAJAVA: KING WHO & HAIKU GARDEN, 3.6.2016.

PETAK, 03.06.2016. u 21:30 Zelena dvorana,
Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok
Ulaz 30 kn
Prije dvije godine ugostili smo odličan bend US LIGHTS iz Portlanda u sklopu projekta „Koncert na Placu“ koji se vraćaju u Zabok pod novim imenom KING WHO. Koncert otvara mlada slovenska shoegaz
atrakcija Haiku Garden.

Koncert je ujedno i warm up za Tabor Film Festival koji će se održati od 7. do 10. srpnja 2016. u dvorcu Veliki Tabor gdje vas očekuje bogat filmski i glazbeni program.
Kupnjom festivalske karte za Tabor Film Festival na ulazu u Zelenu dvoranu ostvarujete free upad na koncert sastava KING WHO i HAIKU GARDEN uz piće dobrodošlice!

KING WHO (-ex US LIGHTS )

Dream-pop/ indie band iz Portlanda (USA) ponovo dolazi u Zelenu dvoranu!

Oni koji se sjećaju njihovog odličnog koncerta na zabočkom placu u rujnu 2014. u sklopu Green Room Sessions znaju o kome govorimo.
Bend koji uspješno kombinira standardni indie rock ugođaj s odličnim, mističnim, ambijentalnim vokalom i loopovima koji daju dubinu i mekoću njihovom nastupu koji je kudikamo žešći od studijskih snimaka. Zanimljivo je slušati mlade američke glazbenike i vidjeti njihovu oduševljenost nekim zajedničkim nam glazbenim uzorima poput Swans, Fugazi, Magazine, čiju su glazbu transformirali u svojevrstan psychodelic-indie-new wave glazbeni stil.
Današnja indie scena je iznjedrila mnoge odlične bandove, pa tako možemo reći da su KING WHO na istom tragu kao etablirani TV on the Radio ili relativno nove zvijezde Alt-J. Vjerujemo da KING WHO čeka isti uspjeh.

Znamo da će vam se svidjeti. KING WHO
http://kingwhoband.bandcamp.com/https://www.youtube.com/watch?v=WuWqo7k2-g4

HAIKU GARDEN

Mlada ljubljanska shoegaze atrakcija Haiku Garden dolazi u Zelenu Dvoranu kao odličan opening act izvrsnih King Who (ex US Lights)!

Pripremite se na odličan indie-pop / shoegaze nastup četvorice mladića „ulaštenih“ pedala, magičnih tremola, reverba i odfrljenih pojačala. Haiku Garden su relativno mlad ljubljanski bend iznimno cijenjeni od kritike bilo da govorimo o njihovom odličnom „Waver“ EP-ju ili live nastupima. Kritika i publika ih jednostavno vole. Kako i ne bi kad su atmosferični, melodični, ritmični i bučni poput My Bloody Valentine ili Ride. Nama su se svidjeli „na prvu loptu“.

Ne propustite Haiku Garden – mladu uzdanicu šugejzera cijelog regiona! https://www.youtube.com/watch?v=RY-sTEgsNeQhttp://kaparecords.bandcamp.com/album/waver

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH

Skip to content