Novosti

NAJAVA- Mali Gastro u petak, 9. svibnja 2014. od 10 – 12 sati na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog

Tijekom mjeseca svibnja Srednja škola Zabok u okviru Svibanjskih manifestacija u Gradu Zaboku, već 12 godina za redom organizira Mali Gastro – humanitarnu manifestaciju u suradnji s Udrugom za borbu protiv raka Zlatno srce.

Ciljevi manifestacije su:

·podizanje razine svijesti lokalnog stanovništva o važnosti turizma, kao gospodarske djelatnosti

·motiviranje mladih za rad u turizmu

·prezentacije ugostiteljskih i turističkih zanimanja potencijalnim budućim učenicima.

·senzibiliziranja svekolike javnosti, a naročito mladih za zdravstvene probleme sugrađana,

·pobuđivanja humanitarnih motiva kod učenika ugostiteljsko turističke struke

·povezivanja javnog i privatnog sektora, (tj. škola, udruga, ugostitelja i javnih institucija)

·i poticanja društveno odgovornog poslovanja između raznih sudionika i partnera u okruženju škole.

Manifestacija se odvija na ulicama grada Zaboka, upriličena je i otvorena za svekoliku javnost, pa uz podršku gospodarskog sektora, drugih institucija i udruga, naši učenici ali i učenici – gosti iz drugih škola imaju priliku pokazati što znaju i umiju napraviti, pa ovim putem pozivamo medije (novine, televizija) da nam se pridruže i prikladno poprate događanja.

Naime, Ministarstvo turizma je i ove godine raspisalo natječaj za Projekt Promocije zanimanja (u ugostiteljstvu i turizmu), a naša Škola je prijavila na natječaj jedan učenički projekt pod nazivom Mali gastro – pokaži mi da bih učio i radio! Ministarstvo turizma je odobrilo projekt (kao i lani Mali Gastro – Medenjak uz kavicu, koji je zadobio velike pohvale javnosti i gospodarskog sektora). U sklopu Projekta u Školi je održano nekoliko edukativnih radionica u razdoblju od ožujka do svibnja o.g.:

Hrvatski kuharski savez održao je 2 radionice: Finger food – mali zalogaji i Svjetski gastronomski trendovi

Udruga barmena i konobara Hrvatske u suradnji s Zagorskom razvojnom agencijom i Obrtničkom komorom KZŽ održala je 4 radionice o temi koktelne industrije, trendova i marketinga u svjetskoj koktelnoj industriji.

Slastičarnica Tri užitka održala je radionicu o Izradi i ukrašavanju/dekoriranju torti, te izradi prigodnih svadbenih kolača.

U suradnji s gospodarskim sektorom u pripremi je i radionica barističkih vještina.

Nastavnici struke SŠ Zabok i ponajbolji učenici ugostiteljsko turističke struke iz svih razreda sudjelovali su u edukativnim radionicama, a učenici će svoja postignuća pokazati na Malom Gastru u petak, 9. svibnja o.g. od 10 – 12 sati na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog, svima zainteresiranima, građanima i prije svega potencijalnim budućim učenicima naše škole (i njihovim roditeljima), jer smo posebne pozive uputili baš osmašima, kroz prezentacije zanimanja i profesionalno informiranje u osnovnim školama, ali su i naši učenici sudionici projekta Pokaži mi, da bih učio i radio također uputili poseban poziv osmašima za Dan otvorenih vrata škole (09.05.2014. od 10-12 sati) gdje će osmaši moći besplatno probati što njihovi stariji kolege znaju i mogu napraviti.

Nadamo se da će naša manifestacija pobuditi Vaše zanimanje, a još više zanimanje i interes naših budućih učenika, jer u našoj se školi, i okruženju škole uvijek nešto zanimljivo događa, pa učenici često pitaju, a što ćemo sutra raditi? – a ti su mladi ljudi budućnost zagorskog turizma!
Dođite, srdačno vas očekujemo !

Skip to content