Novosti

NAJAVA – Međunarodni volonterski kamp 2011.

Već treću godinu Udruga Mraz iMreža udruga KZŽ u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb organiziraju međunarodni volonterski kamp u Zaboku, a uz podršku Grada Zaboka.

I ove nam godine u Zabok stižu volonteri iz različitih zemalja, kako bi doprinijeli razvoju lokalne zajednice i povećanju kulturnihsadržaja unutar lokalne zajednice. Dođite i pridružite se međunarodnim volonterima u radu, upoznajte različite ljude i kulture, te se pritom dobro zabavite.

Međunarodni volonterski kampovi oblik su međunarodne razmjene volontera koji pružajumogućnost svima, bez obzira na socijalni status, životna opredjeljenja ili interese, sudjelovanje na međunarodnim volonterskim projektima diljem Hrvatske i svijeta. Radi se o programima kratkoročnog volontiranja te zanimljivih radionica i druženja čija je svrha rad na rješavanju problema lokalne zajednice u kojoj se pojedini volonterski kamp održava. Pozivamo vas da se odazovete i pridružite međunarodnim volonterima u radu i ugodnom druženju.

Dođite i pridružite se međunarodnim volonterima i zabavite se kroz kreativan rad i ugodna druženja. Tu će vam se pružiti jedinstvena prilika upoznati ljude iz različitih kultura, naučiti savladavati predrasude i osjećatise prihvaćeno. Također imate priliku sklopiti nova prijateljstva, naučiti nove jezike, upoznati ses novim kulturama, a prije svega, dobro se zabaviti, a možda i zaljubiti…

Prošle godine posjetili su nas volonteri iz Amerike, Francuske, Irske, Češke, Rusije i Hrvatske. Volonteri su nampomagali u Regeneratoru za vrijeme Hrvatskog glazbenog festivala (HGF), te su sudjelovali u uređenju okoliša oko Zelene dvorane i uređenju prilaza za invalide. Sklopljena su i neka nova prijateljstva, tako da smosa prošlogodišnjim volonterima u stalnom kontaktu. Pojedini od njih do sada su nas već posjetili, a neki će nam se ove godine ponovno pridružiti na kampu.

Cilj kampa je da volonteri iz cijelog svijeta dođu i pomognu udrugama u njihovom svakodnevnom radu te da se pritom što bolje upoznaju i zabave s mladima lokalne zajednice.

Ove godine ćemo ugostiti osam volontera i to Grzegorza (26) iz Poljske, Narine(20) i Lyubova iz Rusije, Johannu (18) iz Francuske, Ozdemira (21) i Yagkza (21) iz Turske, Ourada (26) iz Češke i Petera (22) iz Mađarske.

Volonteri će najviše vremena provoditi volontirajući na projektu HGF-a, te će sudjelovati u suradnji s društvom Naša djeca Zabok u uređenju dječjeg odjela Opće bolnice Zabok. Sudjelovati će u uređenju okoliša Zelene dvorane i ostalim aktivnostima vezanim za promociju HGF-a.

Također, volonteri će pomagati u čišćenju parka u Zaboku. Volontere ćemo odvesti na izlet u Kumrovec kako bi ih upoznali sa etno kulturom Zagorja.

Još jedanput vas sve pozivamo da se pridružite aktivnostima kampa na kojima ćete štošta naučiti, ali se i dobro zabaviti.

Udruga Mraz

Pripremila: Petra Črnjević

Skip to content