Novosti

NAJAVA- NOVI CIKLUS RADIONICA – EUROPSKI MOZAIK

I ove godine, uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održat će se 16 radionica u ukupnom trajanju od 30 dana u sklopu programa EUROPSKI MOZAIK. Cilj edukacija je jačanje kapaciteta ljudskih potencijala jedinica lokalne samouprave te kapaciteta regionalne samouprave i javnih institucija na području županije za učinkovitu pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova Europske unije. Edukacije se provode u sklopu Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije, Potprogram V Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije kojeg sa razvojnim agencijama u Republici Hrvatskoj provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Radionice će se organizirati u dva modula. Modul 1 odnosi se na razumijevanje i upoznavanje Programa Unije, osposobljavanje za samostalnu pripremu projekata te upoznavanje sa javnom nabavnom u kontekstu korištenja EU fondova. Ciklusu od ukupno 14 radionica unutar Modula 1 mogu prisustvovati svi javni službenici, predstavnici nevladinih udruga, predstavnici zadruga, pravne i fizičke osobe s područja Krapinsko-zagorske županije. Modul 2 obuhvaća radionice za regionalne koordinatore i županijsku upravu, a s ciljem izrade studija pred-izvodljivosti i izvodljivosti i postupaka sadržajne evaluacije projekata.

Sva predavanja održat će se u konferencijskoj dvorani općine Sveti Križ Začretje (dvorana u potkrovlju) u Svetom Križu Začretju. Detaljan opis radionica te raspored predavanja do studenog 2013. godine nalazi se u prilogu. Prijave za predavanja su otvorene i moguće isključivo putem elektronskog obrasca na stranicama Zagorske razvojne agencije d.o.o. (http://www.zara.hr/hr/edukacije/on-line-prijava/), a dodatne informacije o pojedinom događaju potražite u Zagorskoj razvojnoj agenciji te na Internet stranicama u izborniku EDUKACIJE.

Kalendar predavanja s opisom sadržaja edukacija preuzmite ovdje.

Sudionici koji su se prijavili na radionice, detalje o vremenu održavanja i radne materijale primit će putem e-mail adrese koja je obvezni dio prijave. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a nakon radionica, polaznicima će biti uručene potvrde o sudjelovanju.

Izvor: www.zara.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content