Novosti

NAJAVA – PJESNIČKO – KLAVIRSKI RECITAL „KRENI PREMA MENI“

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK

poziva vas na

PJESNIČKO – KLAVIRSKI RECITAL

KRENI PREMA MENI IZBOR IZ PJESAMA CVJETKA LEŽA

DUBRAVKO SIDOR, interpretacija SLAVICA VILIČIĆ, glasovir

SUBOTA, 25.02.2017. / 18h

VELIKA GALERIJA GRADA ZABOKA

PROGRAM:

1.UVOD O POEZIJI

2. BIJELA PTICA

Frederic Chopin Nocturno op. posth. u cis molu

3. TVOJE IME

Darko Domitrović :Ljubavni snovi

4. NEDOVRŠENA PJESMA

When a man loves women (Percy Sledge )

5. NAKON TOLIKO GODINA

Frederic Chopin Mazurka op17 br.2

6. OČI PUNE MJESEČINE

L. van Beethoven 1.stavak mjesečeve sonate

7. OPROSTI

Sorry seems to be the hardest words ( Elton John)

8. OTKRIVENJE

Frederic Chopin Mazurka op.68 br.2

9. SREBRNA RIJEKA

Christian Sinding :Proljetno žuborenje

10. BEZ TEBE

Dora Pejačević : Žalobna koračnica

11. MOLITVA

Slavica Viličić .Molitva

12. ODVOJEN

Dora Pejačević :Tuga

13. SAN O RUŽI

Dora Pejačević Ruža

14. LJETNE SLIKE

Olivier Toussaint Plavetni trenutak

15. KIŠA

Slavica Viličić Improvizacija uz kišu

16. SUTRA

BIOGRAFIJE:

Cvjetko Lež rođen je 1960. u Krapini. Osnovnu i srednju školu završio je u Zaboku, a 1984. diplomirao je na Medicinskome fakultetu u Zagrebu. Nakon specijalizacije iz patološke anatomije završio je poslijediplomski znanstveni studij, a završetkom doktorskoga studija na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu u Zagrebu stekao je znanstveni stupanj doktora znanosti.

Odlukom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj izabran je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika. Odlukom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske dodijeljen mu je naslov primarijus.

Sudionik je Domovinskoga rata, član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata i nositelj Spomenice Domovinskoga rata 1990.–1992. Redoviti je član Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori. Jedan je od utemeljitelja Hrvatskozagorskoga književnog društva. Jedan je od osnivača Gradskoga kazališta Zabok.

Piše poeziju i kratke priče. Objavljuje u časopisima i zbornicima. Tiskane su mu zbirke pjesama Bijela ptica (Zabok, 1997.), Kreni prema meni (Klanjec, 2004.) i Junak svoga vremena (Klanjec, 2015.). Za nekoliko svojih tekstova skladao je glazbu, a neke su uglazbili drugi skladatelji te se uspješno koncertno izvode.

Dubravko Sidor rođen je 1947. u Zagrebu. Diplomirao je glumu na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu 1971. Glumiti je počeo sa 16 godina kao amater u SEK-u (Studentskom eksperimentalnom kazalištu). Kao student Akademije igrao je u ZKM-u i bio njihov stipendist. Nakon diplome, kao stalni glumac zaposlio se u Dubrovačkom kazalištu Marina Držića (1972.). Dvije godine kasnije vratio se u rodni grad i 17 godina proveo kao član glumačkog ansambla Satiričkog kazališta Jazavac. 1991. zapošljava se kao spiker Hrvatskoga radija, a u mirovinu odlazi 2009. godine.

S Radio Zagrebom surađivao je od početka studija pa do umirovljenja. Snimao je zvučne knjige u Hrvatskoj knjižnici za slijepe. Pokrenuo je projekt audio knjige, a i danas povremeno snima. Također, sudjelovao je u igranim projektima tadašnje Muzičke omladine kao glumac i autor nekih projekata. Igrao je u nizu malih kazališnih scena, a 11 godina vodio je i igrao u projektima Kazališta Svarog – dvadesetak različitih predstava s oko 1000 izvedaba. Danas još nastupa u osnovnim školama diljem Hrvatske s projektom Lektirno štivo uživo.

Slavica Viličić je pijanistica, skladateljica i glazbena pedagoginja rođena 1948. godine. Glazbenu osnovnu školu završila je u Drnišu, srednju u Zagrebu gdje je i diplomirala na Muzičkoj akademiji. U pedagoškom radu njegovala je s učenicima kreativnost na području skladateljstva, pa su tiskane i izvođene neke njihove skladbe na školskim produkcijama. Uz pedagoški rad bavila se i organizacijom koncerata. Objavila je zbirke: Skladbe za glasovir, Skladbe za violinu i glasovir itd… Neke skladbe su javno izvođene na koncertima, a izvodila ih je autorica, neki učenici i neki pijanisti.

S poštovanjem, Bojana Birač voditeljica galerije

Skip to content